Featured

Gest de solidaritate din partea unor elevi din județul Bacău

Un exemplu pe care mulți ar trebui să îl urmeze vine din partea unor elevi din județul Bacău. Aceștia au renunțat la o zi din vacanță pentru a ajuta la deszăpezit.

Văzând că utilajele de deszăpezire nu au loc pe ulițe, copiii, îndrumați de către profesori, și-au făcut un plan și s-au oprit chiar și pe la casele vârstnicilor care nu au avut posibilitatea de a-și face poteci. Glasul micilor voluntari de la școala „Emil Braescu” a adus bucurie pe străzile satului Măgura. Aceștia și-au luat hăinuțe groase, lopeți, și au început să curețe zăpada de pe străduțe, din curțile bătrânilor și din fața porților.

”Ei au avut această inițiativă. Au fost copii din clasă care au spus că și-au văzut bunicuțele și au văzut pe chipul lor un zâmbet de bucurie. Ne-am propus că aceste acțiuni să se deruleze cât mai des ca să îi formăm cu spirit civic și să îi învățăm să iubească frumosul” a declarat, profesoara de religie, Maria Popa.

Tinerii sar în ajutor de câte ori au ocazia. În toamnă, aceștia și-au ajutat profesorii să renoveze școala.

Doinița Vasiloiu, directorul școlii, potrivit ProTv: “Copiii noștri sunt încântați de fiecare dată. Nu au comentat și nu au spus nu putem. Probabil au educație aleasă din familie și atunci când și noi venim în completare, se vede„.

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto:

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top