Externe

Donald Trump ar putea anula sancțiunile împotriva Rusiei

Deși în mai puțin de o săptămână Donald Trump va prelua funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, acesta provoacă noi controverse în lumea internațională, anunțând un program litigios de politică externă.

Potrivit Reuters, Donald Trump a acordat un interviu publicației Wall Street Journal, în care a afirmat că va menține pentru o vreme sancțiunile pe care Barack Obama le-a instituit în decembrie împotriva Rusiei. De asemenea, președintele Trump a anunțat că nu se va angaja momentan în politica ”o singură China”.

”Dacă ne înțelegem și dacă Rusia chiar ne ajută, de ce ar vrea cineva sancțiuni, dacă cineva face lucruri cu adevărat grozave?” spune Trump în interviul pe care l-a acordat vineri și preluat de ProTv. Președintele a anunțat că dacă Rusia se dovedește a fi folositoare în lupta terorismului, el ar putea anula sancțiunile impuse pentru presupusa imixtiune a Moscovei în alegerile din SUA.

Donald Trump a comunicat că este gata să se întâlnească cu Vladimir Putin, președintele Rusiei: ”Înțeleg că și ei ar vrea să ne întâlnim, ceea ce îmi convine perfect!”.

De asemenea, Trump a promis că va acuza China de manipularea valutei, arată Reuters. În interviul pentru Wall Street Journal, acesta a dezvăluit că înainte de a lua o hotărâre ar vrea mai întâi să vorbească cu ei. „Aș vrea să discut întâi cu ei.[…] Sigur că sunt manipulatori. Dar nu vreau să fac asta.[…] În loc sa spună ne devalorizăm moneda, spun O! ni se depreciază moneda! Nu se depreciază. O fac intenționat![…]Firmele noastre nu pot concura acum cu ei, fiindcă moneda noastră este puternică și ne omoară”, a declarat Trump, citat de ProTv.

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top