Externe

Atac armat în Mexic

Cinci persoane au murit și alte 15 au fost rănite, în urma celor două atacuri armate care au avut loc, luni, în  două cluburi din stațiunea turistică Playa del Carmen. Potrivit poliției mexicane, la ora 3:30, doi bărbați înarmați au deschis focul  în cluburile de noapte Blue Parrot și The Jungle.

Printre cei care și-au pierdut viața, se află doi canadieni, un italian și un columbian, dar și o femeie care a fost călcată în picioare de mulțimea speriată, a declarat procurorul statului Quintana Roo, Miguel Angel Pech, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Agerpress.

Atacul armat a avut loc în timpul festivalului de muzică electronică BPM, care atrage anual foarte mulți turiști. Organizatorii festivalului au  declarat  că trei dintre oamenii care au fost uciși în atac, faceau parte din echipa lor de securitate.

”Suntem cuprinși de tristețe după acest act lipsit de violență nejustificată și cooperăm deplin cu oficialii guvernamentali și instituțiile implicate în apărarea legii, pe parcursul anchetei”, au scris pe Facebook organizatorii festivalului, potrivit Agerpress

Stațiunea Playa del Carmen este situată la 68 de kilometri de Cancun și este foarte populară printre turiștii americani și europeni.

Potrivit presei locale, atacul ar avea legătură cu niște reglări de conturi între cartelurile de droguri, însă informația nu a fost comfirmată până acum de autorități.

Autor: Ramona Banu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top