Sport

Mihai Dolinschi, omule, ne vei lipsi…

Din păcate, o stea a jurnalismului sportiv ne-a părăsit, mult prea devreme..

O seară banală de luni, început de săptămână, sictirul acela pe care îl avem toți, însă ceva mi-a dat lumea peste cap. Primesc o poză cu un articol din ProSport, de la un prieten, alături de mesajul ‘îl știai’? Văd poza, îmi sare în ochi, și-mi dau seama că e vorba de Mihai Dolinschi. Instant am avut o mie de gânduri, iar printre ele, speranța că poate mesajul ‘îl știai’ era pus din greșeală la trecut. Mihai Dolinschi a decedat la 29 de ani. Ireal.

Pe Mihai îl cunoșteam de pe Internet și ne-a unit iubirea pentru sport. Am dezbătut online, de multe ori, și mereu l-am folosit ca pe o “etichetă” a ceea ce eu vreau să ajung în presa sportivă din România. În 2018, a fost ales cel mai bun tânăr jurnalist sportiv al anului, însă asta avea să fie doar începutul, fiindcă steaua lui de abia începea să strălucească.

Și-a făcut vocea auzită online, însă aprecierea masivă a venit din momentul în care oamenii auzeau la TelekomSport o voce tânără, nouă, care aducea niște informații incredibile și punea suflet indiferent de meci. Prezenta analize tehnico-tactice, cum, să-mi fie cu iertare, nu găsim pe nimeni la momentul actual să o facă. Sunteți mulți care ați vorbit cu Mihai, ori în privat, ori pe grupul Săptămâna de Fotbal, ori pe pagina lui, iar un lucru era indubitabil, pasiunea pe care el o avea pentru sport și OMUL Mihai Dolinschi o să ne lipsească tuturor.

Mihai, nu ne-am cunoscut în persoană, dar să știi că erai un model pentru mine. Frate, tu m-ai inspirat să studiez Jurnalism, cu speranța că într-o zi voi putea ajunge la nivelul tău. Cuvintele scrise de mine nu-ți fac cinste, nu te fac pe cât de mare erai și cât de mare puteai ajunge.

Odihnește-te în pace, Mihai, ne vei lipsi…

Mihai Dolinschi, omule, ne vei lipsi…

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top