Diverse

Zece cărți de citit iarna asta

Iarna este cel mai bun anotimp pentru a lua o pauză de citit la gura sobei sau în fața șemineului, alături de o carte bună și o cană de cafea sau ceai, după preferințe. Și cum au mai rămas puține zile până când vacanța de Crăciun o să bată la ușă, am pregătit o listă de cărți pe care merită să le citești iarna asta. 

1. Confess de Colleen Hoover este o carte romantică plus încă ceva. Este o lectură potrivită pentru cei romantici și nu numai. În egală măsură o poveste frumoasă și devastatoare care te îndeamnă, care te învață să îți găsești speranța chiar și atunci când crezi că ea nu mai există, că a dispărut pentru totdeauna. O poveste despre supraviețuire, despre speranță, curaj, dar mai ales o poveste despre legături neașteptate și destin. 

2. Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată de Cristina Nemerovschi – este genul de roman pentru care trebuie să fii pregătit atunci când îl citești și asta pentru că temele abordate sunt greu de digerat. Depresia, anxietatea, atacurile de panică, tulburările psihice, probleme care sunt extrem de prezente în societatea de astăzi, sunt prezentate aici. Puțini sunt cei care dispuși să vorbească despre ele, dar și mai puțini sunt aceea care sunt capabili să ofere o rezolvare. O carte care îți oferă o perspectivă asupra realității zilelor noastre. 

3. Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys spune cu măiestrie povestea tuturor oamenilor care au căzut pradă lui Stalin, în 1939, atunci când Uniunea Sovietică a ocupat statele baltice Lituania, Letonia, Estonia. Este genul de poveste care îți frânge inima și te distruge și asta din cauza a tot ceea ce se întâmplă acolo. În mod clar, războiul răpește orice urmă de inocență, distruge speranța și te îngroapă sub greutatea tuturor lucrurilor pe care ești nevoit să le înduri, asta deși nu tu ești cel care trăiește ororile războiului. 

4. O fată din bucăți de Kathleen Glasgow  – cu toate că este un roman care se adresează adolescenților, cred că ar trebui să fie citit în egală măsură și de părinți pentru că este genul de lectură care te ajută să înțelegi anumite lucruri și asta mai ales dacă ai un copil aflat în acea perioadă greu de înțeles a adolescenței. Romanul vorbește despre adolescenții care se auto-mutilează, care își provoacă răni fizice pentru a scăpa din propriul psihic. 

5. Unul dintre noi minte de Karen M. McManus – este un roman despre patru adolescenți și o crimă, dar și despre descoperirea acelor indicii care care ar putea rezolva această crimă misterioasă. O lectură care te ține în priză, care îți testează aptitudinile de detectiv și care te provoacă să descoperi unde se ascunde vinovatul. Dar înainte de a arunca cu speculații în stânga și dreapta, amintește-ți că nimic nu e ceea ce pare. 

6. Oamenii fericiți citesc și beau cafea de Agnès Martin-Lugand – o carte care vorbește despre suferința provocată de pierderea cuiva drag, dar și despre încercarea de a depăși această pierdere. Este o carte care, deși te face să te întristezi, reușește în egală măsură să te ajute să te redescoperi. Scris într-un stil simplu, dar captivant, autoarea reușește să te țină ancorat în poveste, dar și să îți stârnească curiozitate și să te facă să rămâi alături de personaj de la început până la final.

7. Tronul de cleștar de Sarah J. Mass – o serie pe care orice fan care adoră genul fantasy ar trebui să o citească și asta pentru că Mass a reușit să construiască o lume în care magia, trădarea, răsturnările de situație și un război care e pe cale să înceapă sunt ingredientele principale, fără a uita desigur o serie de personaje foarte complexe și surprinzătoare. Plină de acțiune, mister, fantezie, dar și o doză de romantism, cartea are tot ce trebuie pentru a vă atrage atenția.

8. Regina roșie de Victoria Aveyard – o altă carte la fel de surprinzătoare și plină de neprevăzut. O poveste atât de spectaculos construită,încât te lasă fără cuvinte, asta în timp ce intriga crește atât de mult în intensitate de la început până la final încât nici măcar nu știi ce te-a lovit. O poveste în care există război, rebeliuni, lovituri de stat, corupție, trădări, toate țesute cu o mulțime de minciuni și secrete. Atât de multe se întâmplă în acest roman, încât o să ajungi să fii șocat la final. 

9. Regatul spinilor și al trandafirilor de Sarah J. Mass – este o altă serie pe care trebuie să îți faci neapărat timp să o citești. Mai ales că și de această dată, Mass reușește să își imagineze o nouă lume excepțională, în care trăiești la maxim fiecare răsturnare de situație, fiecare act de cruzime, dar și faptul că, deși, la început, niciunul dintre protagoniști nu are nici un interes în a se îndrăgosti, ajunge într-un final să lupte tocmai pentru iubire. Un roman fantasy spectaculos, care îți taie respirația, iar personajele, intriga, dialogul bogat, romantismul și lumea fantastică în care se petrece acțiunea se îmbină atât de perfect încât îl fac să devină magic.

10. Inima mea și alte găuri negre de Jasmine Warga este o carte captivantă care vorbește fix despre această perioadă a vulnerabilității. Vorbește despre vinovăție, depresie și suferință, o serie de trăiri care pot deveni periculoase dacă nu sunt depășite. O carte explorează o gamă variată de trăiri și sentimente, din dorința de a găsi și de a oferi niște răspunsuri la acele întrebări care te macină și nu îți dau pace până nu știi cum să le rezolvi. 

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top