Cultural

Gala Premiilor UNITER, 19 iulie 2021

Luni, 19 iulie 2021, Sala Mare a Teatrului Național București va fi din nou gazda Galei Premiilor UNITER, a XXIX-a ediție, un eveniment mai mult decât așteptat în rândul iubitorilor de teatru și nu numai. Întâlnirea slujbașilor scenei se va defășura în condiții de siguranță sanitară, purtarea măștii de protecție fiind obligatorie în incinta TNB iar publicul va ocupa 70% din capacitatea maximă a sălii.

Spectacolul de gală al cărui amfitrion va fi Ion Caramitru, de această dată într-o nouă abordare a rolului pe care îl are în cadrul evenimentului,  va începe la ora 21.00 și se va transmite în direct la TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova, Radio România Cultural și online pe www.uniter.ro și www.tvr.ro.  Durata spectacolului va fi de trei ore, cu două pauze de câte 10 minute. Biletele pentru accesul publicului la Gala Premiilor UNITER pot fi achiziționate de pe site-ul www.mystage.ro , în limita locurilor disponibile. 

Membrii juriului sunt: Puiu Antemir – scenograf, Dorina Lazăr – actriță, Alina Epîngeac și Octavian Saiu – critici de teatru și Eugen Jebeleanu – regizor. Aceștia, în urma vizionării în format digital sau online,  a producțiilor aflate în competiție anul acesta,  vor decide câștigătorii și vor acorda mult râvnitele trofee.

Pe site-ul UNITER sunt afișate nominalizările și premiile decise de Senatul instituției, astfel:

PREMIILE SENATULUI ȘI NOMINALIZĂRILE PENTRU PREMIILE GALEI UNITER 2021

Un moment important în desfășurarea Galei îl va constitui ”Evenimentul pe covorul roșu”, transmis live pe contul de facebook al UNITER.

Cei care doresc, pot vota la categoria corespunzătoare, nominalizarea favorită, accesând link-ul: https://www.uniter.ro/pariul-publicului-la-gala-premiilor-uniter-2021/

Uniunea Teatrală din România – UNITER – este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, constituită prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul teatrului.

Principiile înființării acestei organizații profesionale au fost libertatea de expresie, de creație, de asociere, dreptul la autonomie, o voce liberă în concertul cultural național și internațional, o deschidere lipsită de complexe față de cultura mondială și, fără doar și poate, apărarea intereselor oamenilor de teatru de diferite profesiuni. Fără să aibă o structură voit sindicală UNITER a prevăzut în statutul său și o componentă socială bine configurată.

UNITER a fost înfiinţată în anul 1990 (februarie) şi are o activitate neîntreruptă de 30 de ani (1990 – 2020). Ca o consecinţă a activităţii susţinute, UNITER a obţinut statutul de instituţie de utilitate publică prin H.G.746 / 31 august 2000, conform UNITER.ro

Hyperflash va fi acolo și va consemna în paginile virtuale ale revistei noastre, desfășurarea evenimentului!

Gala Premiilor UNITER, 19 iulie 2021

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top