Cultural

Filmul ”Orizont”, prezentat în premieră mondială la Tallinn Black Nights Film Festival

Filmul ”Orizont”, cel de-al 3-le lungmetraj al regizorului Marian Crișan, va fi prezentat în luna noiembrie la Tallin Black Nights Film Festival, informează Agerpres. Festivalul din Estonia este considerat unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice la nivel mondial, alături de cele de la Cannes, Berlin sau Veneția.

Potrivit sinopsisului prezentat, filmul spune povestea unei familii ce dorește să înceapă o viață nouă luând în administrare o cabană izolată din Munții Apuseni. Totul pare a merge minunat până când aceștia descoperă că sunt în mijlocul unui conflict dintre oamenii legii și mafia tăierilor ilegale de lemne.ORIZONT-Making-of-01-600x440Scenariul peliculei a fost inspirat din nuvela ”Moara cu Noroc” a lui Ioan Slavici. ” ‘Orizont’ nu își dorește să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul își propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică.”, a declarat regizorul Marian Crișan.
Din distribuție fac parte Andras Hathazi, Rodica Lazăr, Bogdan Zsolt, Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță si Elena Purea.

882817_10200300386608901_70262292_o
Marian Crișan nu este la prima experiență de acest gen. Munca sa a fost adesea apreciată de criticii de film și nu numai. În 2008 a fost răsplătit cu trofeul Palm D’Or pentru scurtmetrajul ”Megatron”. Regizorul a mai câștigat o serie de distincții importante în 2010 la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.
Lungmetrajul ”Orizont” va apărea în cinematografele din România la începutul anului viitor.

surse foto: cineframe.ro / zidezi.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top