Featured

Cele mai ieftine insule exotice din lume

Locul de muncă a devenit monoton? Dacă un concediu prelungit vă poate scoate din rutină și stres, pregătiți-vă! Hyperflash a descoprit paradisul, unde? Vă putem spune numai că este vorba de mai multe locuri cu mult soare, nisip fin și apă de culoarea safirului.

Potrivit International Living, există insule ieftine în toată lumea unde vă puteți retrage și trăi cu un buget care pornește de la 1.200 de dolari pe lună. „Ideea unei escapade pe o insulă pare să fie o fantezie de care se bucură doar bogații. Adevărul este că există mai multe insule care au un cost al vieții mult redus față de cel din Statele Unite, a declarat pentru publicația internațională Forbes, Jennifer Stevens, executive director al International Living.

Iată lista celor mai ieftine insule descoperite de experienții de la International Living, luând în calcul cheltuielile lunare pentru un cuplu sau o singură persoană.

Top 10 cele mai ieftine insule exotice din lume

1.  Phu Quoc, Vietnam: este cea mai mare insulă din Vietnam. Cu toate acestea este totuși și un loc intim, cu aproximativ 100.000 de rezidenți. Expatriaților pare să le placă aici, fiindcă mai mult de jumătate din insulă are parcuri naturale protejate şi rezervaţii, precum şi cel puţin 20 de plaje. O masă pentru două persoane la majoritatea restaurantelor de aici, care să includă fructe de mare şi băuturi, nu depăşeşte preţul de 20 de dolari. Un cuplu poate să trăiască aici cu circa 1.210 dolari o lună

2.  Isla Colon, Panama:  face parte din lanțul de insula Bocas Del Toro și include spiritul vieții din Caraibe. Totuși, costul vieții aici nu depășește  1.400 de dolari pe lună  pentru un cuplu.

3. Penang, Malaysia:  această insulă s-a aflat printre preferatele expatriaților timp de mai mulți ani. Lonely Planet a declarat acest loc ca fiind una dintre destinațiile de top ale lumii când vine vorba de mâncare. Localizarea acestei insule, în sud-estul Asiei, face ușoare călătoriile înspre Bali, Thailanda, Cambodgia. Un cuplu poate să trăiască aici chiar în lux cu un buget care să pornească de la  1.500 de dolari / lună. 

4. Caye Caulker, Belize:  „Go slow” (Trăiește, deplasează-te încet) este sloganul acestei insule aflate în Caraibe. Expații iubesc aici natura, activitățile acvatice, precum și sursele nenumărate de inspirație care atrag aici constant artiști, fotografii și scriitori. Un cuplu poate să trăiască aici confortabil cu un buget lunar de  1.500 de dolari.

5.  Koh, Samui, Thailanda:  include nenumărate locuri destinate relaxării, fie că vorbim despre plajă, golfuri ascunse, jungle extinse și cascade. Cuplurile de expați care trăiesc aici la un buget lunar de circa 1 .500 de dolari / lună;  cu 2.000 de dolari, se poate trăi ca un rege pe această insulă.

Insulele din Grecia, Mexic, Indonezia și Republica Dominicană sunt la mare căutare

6.  Creta, Grecia:  este cea mai mare insulă grecească și una dintre cele mai bune destinații pentru locuit din mai multe motive – plaje superbe, taverne aflate pe plajă, un vibe relaxant și o infrastructură medicală foarte bună. Fiindcă insula este atât de mare, există numeroase opțiuni când vine vorba despre găsirea unei locuințe, iar bugetul necesar unui cuplu care trăiește aici ajunge la circa  1.800 de dolari / lună. 

Sursa video instagram.com/ agreciadoseujeitoviagens

7.  Cozumel, Mexic:  această insulă mexicană este o destinație cunoscută de vacanță, dar și un loc minunat în care te poți retrage și trăi o viață de viz. „Cozumel oferă o valoare bună pentru fiecare ban cheltuit, chiar și când vine vorba despre locuințe”, spun experiențe International Living. Costul? Mai puțin de  1.900 de dolari / lună  pentru un cuplu.

8.  Bali, Indonezia:  Vremea este frumoasă și tropicală aici – poate fi și mai întâi în munți, iar chiria, extrem de ieftină. Costul chiriei pentru o vilă într-un loc precum Ubud ajunge la aproximativ 500 de dolari pe lună, iar un cuplu poate să trăiască bine în majoritatea orașelor din Bali cu circa  1.900 de dolari / lună. 

Sursa foto instagram.com/baligasm

9. Isla Mujeres, Mexic:  nu mai este un diamant ascuns, ci o destinație cunoscută de călătorie unde expații pot să se bucure de o viață liniștită. O persoană singură poate să trăiască aici cu circa  1.700 de dolari / lună , iar pentru un cuplu, este suficient pentru un buget de  2.000 de dolari.

Sursa video instagram.com/ islamujeres.mx

10.  Las Terrenas, Republica Dominicană : expații francezi au descoperit inițial acest paradis tropical și influența lor încă poate fi observată. În zonă, sunt multe restaurante frumoase și brutării. International Living estimează că un cuplu poate să trăiască aici cu  aproximativ 2.000 de dolari / lună. 

Cele mai ieftine insule exotice din lume

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top