Diverse

Testare gratuită Babeș Papanicolau – Screening cancer de col uterin

Centrul Medical Polimed testează gratuit examenul Babeș Nicolau. Această investigație medicală, este una simplă și rapidă, foarte eficientă în depistarea cancerului de col uterin.  Făcută anual, salvează vieți!

Cancerul de col nu are simptome și de aceea prevenția este cheia.

sursă foto: Polimed.ro

Țara noastră este pe primul loc în Europa la mortalitatea cauzată de acest tip de cancer. Anual sunt depistate peste 3000 de cazuri, iar din nefericire, mai mult de jumătate dintre acestea sunt situate într-un stadiu avansat.

Chiar dacă nu ai simptome, este dreptul și responsabilitatea ta să efectuezi anual un screening al cancerului de col uterin, care îți poate salva viața.

  • Acest subprogram este adresat femeilor care au vârsta între 25 şi 64 de ani, care nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.
  • La aceasta campanie, pot participa atât pacientele asigurate la CNAS, cât și cele care nu au asigurare de sănătate.
  • Testarea se oprește la femeile care au împlinit vârsta de 64 de ani, numai dacă au ultimele 3 frotiuri Papanicolaou normale.
  • Nu sunt eligibile femeile care prezintă absența congenitală a colului uterin, histerectomie totală pentru afecțiuni benigne, femei cu diagnostic de neoplasm col uterin sau alte forme de cancer genital.

Cancerul colului uterin este a doua cauză de mortalitate, după cancerul mamar.

Pregătirea pacientei pentru recoltarea probei:

  • pacienta trebuie să nu fie la menstruație, preferabil zilele 10-14 ale ciclului menstrual.
  • a nu se utiliza spălături vaginale, ovule, spermicide, tampoane sau creme vaginale cu 48h înainte de recoltare, a se evita contactul sexual cu 48h înainte de recoltare.

Centrul Medical Polimed se află pe Calea Văcărești, nr 280, bl 67, sector 4, București. Iar programările se pot face cu ușurință la nr. 021/9927.

Sursă informații: https://polimed.ro/testare-gratuita-babes-papanicolau-screening-cancer-de-col-uterin/

Testare gratuită Babeș Papanicolau – Screening cancer de col uterin

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top