Diverse

AMP Libearty – Sanctuarul urșilor

Rezervația din Zărnești este locul unde animalele învață să se bucure de propria libertate. Este locul unde ființele necuvântătoare trăiesc în liniște, bucurându-se de atenția îngrijitorilor.

AMP Libearty a luat naștere datorită parteneriatului dintre organizația neguvernamentală “Milioane de prieteni” și Primăria Zărnești.

“Milioane de Prieteni” a fost înființată în anul 1997, începând cu adăpostul “Victory”. În anul 2000, a apărut și singura linie veterinară din Brașov, pentru tratarea animalelor bolnave.

AMP Libearty, ridicat în memoria ursoaicei Maya, a luat naștere în anul 2005 și a salvat peste 138 de urși, aflați în situații care le puneau viața în pericol.

Ursoaica Maya s-a sinucis din cauza depresiei cauzată de captivitate, ajungând la automutilare. Încercările de ajutor au fost în zadar. Starea psihică a ursoaicei Maya se deteriorase considerabil, fapt ce a dus la decesul acesteia pe 11 martie 2002.

“Sanctuarul «Libearty» este dedicat Mayei. Ea străluceşte în Ursa Mare, în nopţile înstelate pentru aceia dintre noi care nu au uitat şi pentru toţi urşii care se bucură de o soartă mai fericită astăzi, tocmai datorită suferinţei îndurate de ea”, povestește Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni.

Urșii din rezervație sunt sterilizați și familiarizați cu lumea. Mulți dintre ei au fost salvați din condiții mizere, existând și un caz de urs salvat din aproprierea unei mânăstiri.

AMP Libearty nu încurajează aproprierea sau hrănirea urșilor sălbatici. Urșii nu sunt jucării. Aceștia sunt niște animale imprevizibile, cu o forță extraordinară. Salvarea urșilor sălbatici nu este de competența sanctuarului, necesitând respectarea legislației în vigoare.

Programările pentru vizitarea rezervației și tarifele se regăsesc pe site-ul https://millionsoffriends.org/.

Sursă Foto: AMP Libearty – Bear Sanctuary

AMP Libearty – Sanctuarul urșilor

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top