Externe

Masacrele din America sunt de neoprit

Dacă facem o simplă căutare pe Wikipedia, lista atacurilor din America este destul de lungă. În fiecare lună, au loc câteva incidente , cauzate de oameni înarmați.

În anumite cazuri gravitatea acestora este medie, victimele fiind  ușor rănite.

Însă, în celelalte cazuri, acestea nu mai au șanse de supraviețuire.

Pe data de 1 octombrie, s-au împlinit 4 ani de la masacrul din Las Vegas. În  cadrul unui concert de muzică country, 58 de persoane au fost omorâte, iar alte 800 de persoane au fost rănite. Masacrul a durat doar 10 minute, atacatorul în vârstă de 64 de ani  utilizând 23 de arme.

Autoritățile nu au găsit un motiv anume, ci o fuziune a mai multor factori de stres.

Unul dintre cele mai aspre atacuri, a fost însă atacul din Liceul Columbine, Colorado, Statele Unite din aprilie 20, 1999.

Doi adolescenți, Eric Harris and Dylan Klebold au omorât 12 studenți și un profesor după care s-au sinucis. Autoritățile au stabilit faptul că aceștia au fost excluși, hărțuiți și depresivi iar aceste cauze i-ar fi împins să comită aceste fapte.

Aceștia împărțeau aceleași pasiuni, jocurile violente, muzică și fascinația pentru arme. Aveau un dress code comun și comiteau fapte de vandalism.

Intențiile lor erau totuși negative. Aceștia păstrau jurnale în care își arătau nemulțumirile în legătură cu societatea și școala. Dorințele lor criminale erau descrise în detaliu, inspirate în mare parte de jocul Doom.

Sursă Foto:https://allthatsinteresting.com/

Masacrul din liceul Columbine a devenit o inspirație pentru mai multe atacuri ce aveau să urmeze. Au existat foarte multe filme, seriale dar și documentare despre această întâmplare care încă zguduie America și 20 de ani mai târziu.

Sursă Foto: The Guardian

Masacrele din America sunt de neoprit

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top