Featured

5 Octombrie-Ziua Educației

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an la data de  5 octombrie, începând din anul 1994. În această zi, elevii și profesorii nu fac cursuri.

Desemnată de UNESCO, această zi marchează semnarea în 1966 a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii, n.r.) privind statutul profesorilor”. Conform Edupedu.ro, în ţara noastră Ziua Mondială a Educaţiei este marcată distinct de Ziua Învăţătorului (5 iunie), începând cu anul 2013, şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate la 3 iunie 2013, de către ministrul educaţiei de la acea vreme, Remus Pricopie, şi de cei doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”).

”Educația este cea mai bună provizie pe care o poți face pentru bătrânețe.” (Aristotel)

Citate Despre Educație - Cugetări și Proverbe Pe Care Trebuie Să Le Citești | Libertatea

Responsabilitatea  cazută pe umerii dascălilor de a educa generațiile care vin nu e deloc ușoară. Ziua Mondială a Educației este o oportunitate nemaipomenită de a le arăta recunoștința și de a le arăta valoarea importanței lor in viețile elevilor.

Sursă informații: Hotnews.ro, sursă foto: Internet

5 Octombrie-Ziua Educației

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top