Diverse

“Ultimul vânător de vrăjitoare” sau Vin Diesel nemuritoru’

M-am dus la acest film fără să știu cum va fi, fără să mă uit măcar la trailer. Când am auzit de Vin Diesel în rolul unui vânător de vrăjitoare, am rămas puțin surprins. Nu știam ce să cred despre el.

Ori Vin Diesel, cunoscut pentru rolul din filmele seriei Fast and Furious, s-a plictisit de mașini și motoare, ori a fost pus în film pentru că nu au găsit alt actor. Asta a fost primul meu gând.

Dar se pare că de la început, filmul mi-a depășit puțin așteptările. Chiar puțin mai mult. Cei drept, efectele speciale nu erau de cea mai bună calitate, deoarece existau momente în care Kaulder (Vin Diesel) nu se completa foarte bine cu peisajul din spatele său. Parcă nu se făcea o legătură între ei, iar acest lucru parcă dădea impresia că acest “nu este de acolo”.

Nici scenariul nu este punctul forte al acestui film, deoarece am găsit mai multe lipsuri în poveste. Ca o completare mai bună a poveștii, se putea adăuga și o explicație (chiar și rapidă) a acelor găuri care se deschideau în pământ și care erau manipulate de forțele răului (ele semănând cu porțile către iad).

Kaulder este unul dintre puținele personaje din ” Ultimul vânător de vrăjitoare ” care fac acțiunea să se desfășoare pe o linie sobră, întunecată. El, împreună cu personajele negative, bineînțeles.

În mai multe momente din film, am găsit asemănări cu mai multe filme mult mai cunoscute, dar poate aceste lucruri mi s-au părut din cauza faptului că mai multe personaje au jucat în filmele respective:

  • Vin Diesel încă nu a renunțat la mașini, acesta având un frumos Aston Martin.
  • Tot la Diesel am observat o asemănare cu Vikings. Tunsoarea sa (în momentele în care se află în trecut) e asemănătoare cu cea a lui Ragnar Lothbrok (jucat de Travis Fimmel).
  • Michael Cain ( Dolan a 36-lea) și-a păstrat rolul din Batman, acela de servitor loial personajului principal (din păcate, acesta apare puțin în film, chiar dacă joacă foarte bine).
  • Elijah Wood… la el nu am găsit vreo asemănare formidabilă cu personajul din Stăpânul Inelelor, înafară de faptul că… aduce surprize interesante pe parcursul la amândouă filme.
  • De asemenea, am găsit mai multe cadre asemănătoare cu unele din Stăpânul Inelelor.

Bineînțeles, toate acest lucruri se pot găsi în mai multe filme; e posibil ca scenaristul să nu se fi gândit la toate aceste păreri.

Eu cred că ” Ultimul vânător de vrăjitoare ” nu este unul dintre cele mai proaste, dar nici nu se poate ridica în topurile internaționale. Este un film numai bun de vizionat într-un weekend ploios de toamnă, atunci când vreți să scăpați de plictiseală. Eu cred că merită nota 7. I-aș fi dat o notă mai mare dacă ar fi avut mai multe momente de suspans sau dacă povestea nu ar fi fost chiar așa de previzibilă.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top