Comunicate de presă

Concurs pentru sănătate și prim-ajutor, destinat elevilor de gimnaziu și liceu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România împreună cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează concursul „Sanitarii Pricepuți”. Acesta va avea loc în luna mai, când participanții vor susține o probă teoretică și una practică. Echipa situată în fruntea clasamentului va fi declarată câștigătoare.

 În concurs se pot înscrie elevii din învățământul gimnazial și liceal, dornici să devină experți în acordarea primului-ajutor. Aceștia vor forma echipe alcătuite din 6 persoane: un șef al echipajului de concurs, alți 4 participanți și o rezervă. Echipajele formate se vor afla permanent sub îndrumarea profesorului de biologie și vor fi prealabil instruiți de către voluntarii de la Crucea Roșie.

Concurenții vor fi evaluați teoretic și practic astfel:

Proba teoretică – este reprezentată de un test grilă cu 19 întrebări, fiecare punctată cu un punct (plus unul din oficiu), din Istoria Societății Naționale de Cruce Roșie, Principiile Fundamentale ale Crucii Roșii, noțiuni de prim-ajutor și igienă. Concurenții au la dispoziție 15 minute pentru a-l rezolva.

Proba practică – cuprinde un exercițiu de prim-ajutor, respectiv simularea unui accident soldat cu victime. Echipajul deplasat la fața locului va acorda îngrijirile medicale esențiale salvării vieții victimei. Această probă este executată de toți membrii echipajului, mai puțin rezerva și va cuprinde inclusiv predarea accidentatului serviciilor de specialitate. Natura accidentului este stabilită de juriu. Timpul de executare este de 10 minute.

Rezultatul va fi format din media punctajului obținut la proba teoretică și a celui acordat la proba practică. Clasamentul se va întocmi în ordinea descrescătoare a mediilor.

Text și foto: Ana-Maria Păun

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top