Featured

Spectacolele cu animale sălbatice au fost interzise la circul Globus

Consiliul general al Capitalei a hotărât că Circul Globus nu va mai avea voie să organizeze spectacole care să includă dresură de animale sălbatice. Această decizie a fost luată după ce, în data de 12 ianuarie, 11 animale au murit din cauza unui incendiu.

În urma incendiului de la circul Globus, peste 60.000 de persoane au semnat o petiție pentru interzicerea exploatării animalelor în circuri. Un proiect în acest sens a fost elaborat de consilierul municipal ALDE, Tudor Ionescu, proiect susținut și de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Un proiect de lege pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice în circuri, a fost inițiat și în Parlament în 2015 de către Remus Cernea,  proiect care a fost respins de Senat și urmează să fie dezbătut de Camera Deputaților.

„Spectacolele de circ de la Globus nu vor mai avea numere de animale dresate. Aceasta este nu numai o tendință europeană, ci și una mondială, pentru că specialiştii în acest domeniu arată că animalele care sunt folosite în spectacolele de circ sunt supuse unor rele tratamente. Și chiar dacă pentru spectatori poate să pară totul foarte frumos, animalele nu sunt tratate așa cum se cuvine. Vrem să punem și noi punct acestei situații. Așa cum spuneam, există spectacole de circ în întreaga lume. Aș da aici un exemplu, Circ du Soleil care are numere spectaculoase, dar fără animale”, a spus primarul general, Gabriela Firea, citat de Digi24.

La nivel național, nu există o lege care să interzică folosirea animalelor sălbatice la circuri, ci doar Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, modificată și republicată în 2014. Cu toate astea sectorul 1 și sectorul 6 al Capitalei, au interzis circurile și spectacolele care au în program dresura cu animale sălbatice.

Autor: Ramona Banu

Foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top