Diverse

Din 15 mai, turiștii nu mai au voie să atingă operele lui Constantin Brâncuși

Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu au decis că, începând cu data de 15 mai, toate persoanele care vor atinge creațiile lui Constantin Brâncuși, vor primi amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Aceasta este prima măsură din hotărârea aprobată în 24 aprilie, pentru protejarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”.

Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu a aprobat decizia luată în cadrul ședinței din data de 24 aprilie pentru protejarea operelor lui Brâncuși, după ce două adolescente din Slatina și Drobeta-Turnu Severin au distrus Coloana Infinitului scriindu-și numele pe opera de artă.

”Contactul fizic al vizitatorilor cu operele constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 500 la 2.500 de lei”, scrie în decizia autorităţilor, potrivit Mediafax.

Conform aceleiași hotărâri, persoanele care posedă un animal de companie nu au voie să se plimbe în preajma pieselor care compun Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor”.

“Se interzice accesul în preajma pieselor ce compun Ansamblul Monumental Calea Eroilor, pe aleea ce leagă Masa Tăcerii de Poarta Sărutului din Parcul Central, cât şi în jurul Coloanei fără Sfârşit, în perimetrul dintre aleea circulară şi Coloană, a persoanelor cu câini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri, precum şi alte vehicule cu sau fără motor, cu excepţia serviciilor de salubrizare şi aprovizionare, precum şi a laboratoarelor mobile, aflate sub supravegherea specialiştilor, necesare cercetării şi monitorizării operelor”, se arată în hotărâre.

În luna octombrie a anului 2016, chiar președintele României, Klaus Iohannis, s-a fotografiat stând pe unul dintre scaunele Mesei Tăcerii, în ciuda mesajului afișat la câțiva metri de el: ”Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea lui Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top