Politic

Un proiect PSD propune reintroducerea uniformelor în școli

Partidul Social Democrat (PSD) vrea să readucă uniforma în  școli. Un proiect depus la Comisia de Administrație a Camerei Deputaților de Cătălin Rădulescu, cunoscut și ca“deputatul mitralieră”, propune reintroducerea uniformei în școli, prin modificarea Legii nr. 35/2007.

„În ultimii 25 de ani, s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi, privind situaţia lor financiară. O parte dintre cetăţeni, puţini la număr, au o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, sunt foarte săraci, fără posibilități. Considerăm că această inegalitate, în special între elevi, are ca urmare un efect negativ privind dezvoltarea tinerei generaţii“, se arată în expunerea de motive a legii, conform publicației adevărul.ro.

Liberalii nu știu în ce tabără să se situeze –  Pro sau Contra reintroducerii uniformei în școli. Astfel, secretarul general adjunct al Partidului Național Liberal, Florin Roman, a scris pe contul personal de Facebook cerând părerea prietenilor: „Nu știu ce să facem. Săptămâna viitoare, în comisia de administrație vom discuta un proiect de lege referitor la reintroducerea uniformelor școlare dorindu-se în acest sens întărirea disciplinei în învățământ, menținerea decenței elevilor, precum și promovarea egalității de șanse. Proiectul este propus de parlamentarii PSD, dar același guvern PSD nu susține proiectul de lege, ceea ce în limbaj parlamentar înseamnă că proiectul are șanse mari să fie respins.”

Text: Cristian Tănase

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top