Artiști

Ultimul spectacol cu animale, la Circul Globus

Duminică seara a avut loc ultimul spectacol în care au fost prezente și animale, la Circul Globus din Capitală, după ce Consiliul General al Municipiului București a decis ca participarea animalelor în spectacole să fie interzisă. La eveniment au participat 1800 de persoane, biletele costând între 25 și 60 de lei.

Din cauza tratamentelor dure pe care le aplică dresorii animalelor de la circ, Consiliul General al Municipiului București a luat hotărârea, pe 30 ianuarie 2017, să elimine animalele din spectacole.

Conform Consilierilor Generali ai Capitalei, în atribuţiile Circului Globus vor intra “realizarea şi prezentarea de producţii/coproducţii artistice constând în spectacole de circ şi festivaluri, filme, prezentate publicului în Bucureşti, în ţară şi în străinătate, în scopul promovării actului de cultură şi al educării publicului spectator, urmărind continuarea tradiţiei artei de circ, valorificarea optimă a potenţialului artistic existent, stimularea inovaţiei şi a creativităţii, promovarea pe plan naţional şi internaţional a valorilor artistice autohtone şi universale din domeniul artelor spectacolului”, potrivit Mediafax.

Și artiștilor străini care vor participa la spectacolele instituției le este interzisă exploatarea animalelor.

Decizia Consiliului General al Capitalei a fost luată, după ce, pe 12 ianuarie 2016 una dintre clădirile Circului Globus a luat foc și 11 animale au murit.

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto: 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top