Featured

Cinci elevi români au câștigat locul I la un concurs organizat de NASA

Elevii unui liceu din Timișoara au câștigat locul I la un concurs organizat de NASA și de remarcabila universitate MIT. Competiția „Zero Robotics” s-a desfășurat în Olanda, iar tinerii români au impresionat cu un cod pe care l-au creat pentru a mișca, în timp real, sfere de pe Stația Spațială Internațională.

Pentru locul I s-au confruntat 10 echipe, cea din Timișoara fiind cea mai bună din concurs. Pentru a câștiga râvnitul loc, cei cinci elevi au muncit jumătate de an, munca depusă fiind redusă la 3 minute cât a durat ultima etapă.

„Toți tremuram, stăteam pe scaune înțepeniți, în timp ce așteptam să ajungă rezultatul final care întârzia, până se făcea transmisiunea de la ISS la Pământ,” a declarat Miruna Grigoraș, elevă în clasa a XII-a la liceul „Grigore Moisil”, potrivit digi24.ro

Emanuel Covaci, elev în clasa a XII-a la liceul „Grigore Moisil”: „Minutele jocului în care am privit cum roboții noștri se mișcă pe Stația Spațială au fost cele mai grele minute din viața mea. Era foarte multă emoție să vezi cum se mișcă roboțeii tăi și ținând cont că de acel meci depindea câștigarea competiției”.

Învingătorii nu au primit premii în bani, însă cel mai important premiu pentru ei este experiența unică pe care au avut onoarea să o trăiască în Olanda.

Sebastian Maleș, elev în clasa a X-a la liceul „Grigore Moisil”: „Noi am contribuit cu ceva care a rulat acolo în spațiu. E un sentiment foarte greu de recreat”.

Pe lângă sentimentul de satisfacție pe care l-au simțit, elevii români au primit diplome și recunoașterea întregii comunități de cercetători din domeniu.

În finala Zero Robotics s-au calificat 18 echipe, care au fost împărțite în două concursuri. La unul au participat 10 echipe, iar la celălalt, opt. Trei dintre ele au fost din România: o echipă din Piatra Neamț și două din Timișoara.

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top