Politic

Klaus Iohannis închide cluburile

Klaus Iohannis a promulgat legea ce interzice orice activități comerciale în clădirile cu grad ridicat de risc seismic. Barurile, cluburile, restaurantele, băncile, magazinele care funcționează în aceste clădiri vor fi obligate să se mute.

Klaus Iohannis

Sursa foto : timisoaraexpress

Legea a fost votată pe 26 octombrie și urmează să intre în Monitorul Oficial. Conform statisticilor, în București majoritatea acestor locații sunt în centrul vechi.

Sursă foto: xplorio.ro

Sursă foto: xplorio.ro

Ce prevede noua lege :

“Se interzic organizarea și desfășurarea de activități permanente și/sau temporare în spațiile prevăzute de art 2. alin (5) lit a. și altele asemenea (spații publice cu altă destinație, decât cea de locuință) – spațiile realizate în scopul desfășurării de activități care implică aglomerări de persoane precum săli de spectacol, de expoziții, de lectură, spații pentru comerț, structuri turistice de cazare și alimentație publică și prestări de servicii, asistență socială și medicală, administrație publică și altele asemenea, indiferent dacă aceste spații sunt rezultatul concepției inițiale a construcției, ori după caz, al unor amenajări (ulterioare), care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de intervenție în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice, a construcției existente. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă de la 50.000 lei până la 70.000 lei, împreună cu măsura interzicerii emiterii autorizațiilor de funcționare pentru spațiul în cauză de către autoritatea administrației publice locale competente.”

Klaus Iohannis

Sursă foto: Buhnici.ro

Primăria Municipiului București a actualizat în data de 30 octombrie a.c. lista imobilelor cu risc seismic din Capitală. Conform noilor date, 374 de imobile prezintă risc seismic extrem de ridicat, dintre acestea 189 fiind catalogate drept “pericol public”, iar încă 2.100 de imobile se încadrează în clase cu grade mai mici de risc, având nevoie de consolidare. 28 de clădiri au fost consolidate. Programului de reabilitare i-a fost alocat în acest an un buget de 9,5 mil. lei, dintre care 2 mil. lei provenite de la stat. Prin comparație, în 2011 bugetul alocat a fost de 8,34 mil. lei, din care 3,65 mil. lei de la bugetul de stat.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top