Politic

Hexi Pharma nu reprezintă un “caz de securitate națională”

Hexi Pharma nu reprezintă “ un caz de securitate națională” anunță pe 25 mai, Comisia Parlamentară de Contol SRI. Aceste precizări vin în contextul în care în spațiul public au apărut mai multe voci care spun că Dan Condrea și Hexi Pharma ar fi fost filat de SRI.

Conformă aceleași surse, SRI  investighează mai  mute cazuri de securitate națională în problema infecțiilor intraspitalicești, dar Hexi Pharma sau reprezentanții companiei nu intră în aria de interes a acestora.

Comisia Parlamentară de Control SRI a precizat conform documentelor preluate de la SRIHexi Pharma și în particular Dan Condrea nu au întrunit condițiile necesare pentru a capta atenția Serviciului Român de Informați, “mandatul de securitate naţională este utilizat proporţional cu gradul de manifestare a ameninţărilor concrete la adresa securităţii naţionale şi în situaţii în care sunt epuizate posibilităţile de documentare prin alte mijloace şi metode specifice activităţii informativ operative.” potrivit comunicatului emis de Parlamentul României.

Potrivit sursei citate în momentul de față există o anchetă penală și la nivelul obiectivului asumat de SRIcompetenţele de  control şi de comunicarea publică ale Comisiei sunt supuse unor condiţionalităţi legale. ”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top