Magazin

Oamenii de știintă au descoperit cum să reducă la jumătate timpul necesar unei călătorii spre Marte!

Navele spațiale britanice ar putea călători pe Marte în doar jumătate din timpul necesar în prezent, transmite publicația The Guardian.

Acest lucru este posibil ca urmare a unei înțelegeri între Rolls-Royce și Agenția Spațială din Marea Britanie care au demarat împreună un proiect privind utlizarea motoarelor de propulsie nucleară construite de celebra firmă.

Reprezentanții agenției aerospațiale speră astfel ca puterea nucleară să-i ajute pe astronauți să amartizeze pe Planeta Roșie în doar patru luni de la decolarea de pe Terra, de două ori mai repede decât timpul oferit utilizând cele mai puternice motoare existente la ora actuală pe Pământ.

Conform acelorași specialiști citați de publicația amintită, acest moment va fi unul de referință în istoria călătoriilor omului în afara spațiului terestru. Utilizarea energiei nucleara va permite lărgirea ariei Universului ce va putea fi explorată de către umanitate în deceniile care urmează.

Parteneriatul dintre Rolls-Royce și Agenția Spațială din Marea Britanie va reuni numeroși oameni de știință pentru a explora modul în care energia nucleară ar putea fi folosită pentru a „revoluționa călătoriile în spațiu”, potrivit guvernului de la Londra.

În aceeași cheie, dr. Graham Turnock, șeful Agenției Spațiale din Marea Britanie, a declarat că utilizarea energiei nucleare în industria aerospațială reprezintă un concept de schimbare radicală privind viitoarele misiuni spațiale ”care ne vor duce pe Marte și nu numai”.

În opinia domniei sale, „acest proiect ne va ajuta să înțelegem potențialul interesant al navelor spațiale cu energie atomică și dacă această tehnologie revoluționară ne-ar putea ajuta să călătorim mai departe și mai repede prin spațiu decât în prezent”.

Guvernul speră că tehnologia nucleară ar putea transforma călătoriile spațiale prin furnizarea de destulă energie cât să alimenteze nava spațială, oajutând astfel la deplasarea acesteia dincolo de granițele sistemului solar, spațiu în care nu mai este în măsură să folosească energia solară.

Amanda Solloway, ministrul științei din Marea Britanie, a declarat că energia nucleară „prezintă posibilități revoluționare pentru explorarea spațiului” și ar putea ajuta la crearea de noi locuri de muncă. Studiul realizat cu Rolls-Royce ar putea ajuta la „propulsarea următoarei noastre generații de astronauți în spațiu mult mai devreme și pentru o perioadă mai lungă de timp, sporind semnificativ cunoștințele noastre despre univers”, a spus ea.

Rolls-Royce a furnizat tehnologia de propulsie nucleară utilizată pentru alimentarea flotei de submarine a Royal Navy timp de 60 de ani. În viitorul apropiat, compania are în plan construirea unor reactoare nucleare modulare mici pe uscat, venind astfel în întâmpinarea unei cereri tot mai mari pe piața internă de energie electrică din vechiul Albion. Dave Gordon, șeful diviziei de apărare a Rolls-Royce, a declarat că „proiectul de pionierat” al Regatului Unit în propulsia spațială nucleară ar putea utiliza „o adevărată capacitate de nișă din Marea Britanie”, bazându-se pe industria nucleară existentă și pe lanțul de aprovizionare din Marea Britanie.

Planul Marii Britanii de a construi nave spațiale atomice nu este însă primul din lume. Oamenii de știință americani au testat prima dată tehnologia navelor spațiale nucleare în deșertul Nevada în anii 1950 și 1960 înainte ca programul să fie anulat în 1971. De altfel, SUA au întreprins mai multe programe spațiale nucleare în ultimele decenii. La sfârșitul anului trecut, guvernul SUA a emis o nouă directivă de politică spațială pentru a avansa dezvoltarea nucleară a NASA.

 

 

 

Oamenii de știintă au descoperit cum să reducă la jumătate timpul necesar unei călătorii spre Marte!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top