Externe

SpaceX va plimba doi oameni în jurul Lunii

În 2018, doi turiști vor lua parte la o călătorie unică, în jurul Lunii, cu una din rachetele SpaceX, a anunțat fondatorul companiei, Elon Musk, conform Mediafax. El nu a vrut să dezvăluie identitatea celor două persoane, confirmând însă că aceștia au plătit deja o sumă consistentă pentru ”plimbare”.

Durata călătoriei propriu-zise în jurul Lunii va fi de aproximativ o săptămână, iar cei doi urmează să fie pregătiți și supuși mai multor teste începând chiar din acest an. “La fel ca astronauţii de pe Apollo, înaintea lor, aceste persoane vor călători în spaţiu purtând cu ele speranţele şi visele întregii umanităţi, fiind conduse de dorinţa omului de a explora universul”, scrie blogul SpaceX.

Aceasta va fi prima misiune lunară cu echipaj uman de la Apollo 17 (1972) încoace. Pentru decolare, va fi folosită rampa de lansare din Florida, de la Cape Canaveral, aceeași ca și pentru misiunile Apollo. Misiunea nu va include și o aselenizare, deși racheta se va apropia destul de mult de suprafața Lunii.

Autor: Andrei Brînduşescu

Foto: Yahoo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top