Trenduri in fotografie 2021
Fotografie

Trend-uri în fotografie pentru 2021

Să cunoști care este top tier-ul în fotografie și trendurile actuale sunt cheia pentru o viziune mult mai bună asupra industriei, dar și o metodă foarte bună de a sparge blocajul artistic cu care ajunge la un moment dat să se confrunte orice fotograf sau persoană care a pus mâna pe o cameră pentru a realiza mai mult decât o simpla imagine.

Fie că realizezi imagini pentru Nunți, Stock sau Produse, ai nevoie să știi ce este în trend-ul actual pentru a putea oferi un produs calitativ și de actualitate.

Ai nevoie sa cunoști trend-urile fie că lucrezi pentru un client, fie că lucrezi pentru a te dezvolta mai departe ca fotograf profesionist.

Când vorbim de clienți este foarte important de notat faptul că ei se vor uita tot timpul după ceva nou.

Scopul lor trebuie reținut că este să-și ducă afacerea mai departe și să aibă un produs foto cât mai exclusiv, cât mai personal și mai ales în tandem cu brand-ul lor.

Astfel fiind spuse, hai să vedem trend-uri și recomandări pe 2021 pentru fotografi.

Exprimare de sine

1. Puterea Exprimării de Sine

Sunt apuse zilele în care pentru exprimarea sinelui trebuia să ai o privire și poziție stoică demnă de statui grecești, deși nu este o abordare greșita dacă acesta este sinele subiectului.

Aici merită să folosești o abordare mult mai centrată pe ceea ce dă viață subiectului, și anume personalitatea sa.

Modelul are libertatea să urle, să râdă, să plângă, să cânte, în final ceea ce recomandăm este ca subiectul tău să se exprime așa cum îi dictează sinele și personalitatea.

Toate acestea sunt necesare pentru a realiza o fotografie mult mai naturală și orientată către persoana fotografiată.

În cazul în care nu dispui de un model, poți încerca să îți realizezi portrete singur chiar pornind de la “silly selfies”, sincer această abordare ajută foarte mult la descoperirea trăsăturilor faciale în uniformitate cu lumina și în dezvoltarea experienței pentru a lucra mai bine cu un model pe viitorul apropiat.

Un alt avantaj în a îți realiza propriul portret este unul terapeutic, și încă un pro tip este faptul că cu cât sunt mai bune fotografiile tale implicit vei atrage clienți noi, astfel te apropii și mai mult de o independență financiară care te va ajuta să îți duci visul și pasiunea mai departe.

PRO TIP: În loc să îți pui modelul să facă o față curajoasă, poți să îi oferi un concept. Roagă-l să își imagineze că este într-un anumit context specific lui pentru a putea să intre în aceea emoție, moment care poate să ofere stabilitatea expresiei în mod natural.

Reține că această metoda te va ajuta să obții emoțiile corecte de la modelul fotografiat!

Smoke Bomb

2. Smoke Bomb si Textura pentru imagini suprarealiste

Unul din cele mai hot trenduri pentru 2021 este focusat pe un anumit prop pentru fotografie și anume Smoke Bomb-urile.

Prin Smoke Bombs vei reuși să îți duci fotografiile la nivelul următor în calea creației tale.

Astfel vei adăuga o nuanță suprarealista în conceptul fotografiei tale și pe lângă asta creezi densitate și textură pentru a te juca fie cu un contrast fie cu nuanțe uniforme.

Este de reținut că acest prop te ajută în aproape orice gen de fotografie, deși este popular în fotografiile de portret și in fotografia conceptuală.

PRO TIP: Ai grijă ca de fiecare dată când realizezi fotografii folosind un Smoke bomb să fie afară și nu în spații închise.

Stai departe de obiecte inflamabile, ai grijă să tragi într-un spațiu destul de aerat și cu deschideri largi.

În special trebuie verificate condițiile meteo pentru a nu avea parte de vânt, pentru a avea un control mult mai bun pe conceptul creat!

Vertical

3. Vertical, Vertical, Vertical

Poate că este greu să îți imaginezi că orientarea unei imagini poate să fie un trend, dar se poate și este întradevăr un trend.

Datorită formatului modern din social media și obisnuinței fiecărui user cu formatul vertical, există o schimbare în această direcție și în lumea fotografiei.

In general orientarea orizontală este mai mult pentru peisaje și vertical se folosește de regulă pentru portrete, dar dacă ne uităm în adâncimea scopului fotografiei realizam de ce este așa.

Portretele au fost realizate mult mai mult cu scopul de a fi într-o revistă printată și în special pentru acel cover de revista.

În schimb peisajele au avut și au ca scop printarea pentru decorațiuni, iar cum altfel să umpli un perete gol cu un peisaj montan decât într-un format cât mai wide care surprinde tot muntele.

Astfel orientarea orizontală a devenit în principal folosită pentru peisaje.

Gata și cu lecția scurtă de istorie, revenind în 2021 unde folosim formatul vertical în jur de 3 ore pe zi, este implicit și normal să existe un shift în lumea fotografiei către un format vertical.

Poate fi destul de greu la inceput, pentru că orientarea standard este orizontală, fie că vorbim de DSLR, SLR sau Mirrorless.

La inceput da, întradevar poate să fie un challenge mai mare dar experimentarea este cheia unui produs mai bun.

PRO TIP: Incearcă să surprinzi direct din camera în format vertical.

Pentru că o imagine care arata bine în format orizontal este foarte probabil să nu arate la fel de bine în format vertical.

Sky is the limit

4. Sky is the limit

Bineînțeles că în sensul literal pentru că vorbim de drone. Da, un trend recent sunt fotografiile realizate cu drone.

Un aspect care a ajutat să se popularizeze acest trend este faptul că dronele ajung să fie din ce in ce mai ieftine si mai bune, astfel fiecare fotograf va avea nevoie la un moment dat în cariera sa de o dronă.

Știm că sunt reguli stricte pentru a ridica o dronă de la sol, dar acest lucru nu trebuie să te demoralizeze, ci trebuie să îți împingă creativitatea și gândirea outside of the box pentru a gasi locuri inedite.

Pentru a fotografia cu o drona în mod legal și departe de a deranja mediul încojurator fie el urban sau rural, trebuie să ai în vedere reglementările necesare pentru a utiliza o drona.

PRO TIP: Pe langă aspectul legal, trebuie să ai în vedere să folosesti un filtru de polarizare circulară pentru a obține o expunere bună când ai condiții foarte favorabile de lumină.

Saffron Pantone

5. Saffron 14-1064

Color management-ul este un trend foarte puternic în fotografie.

În ultimii ani a fost un trend puternic pentru un contrast natural inspirat din natură și anume Teal and Orange, folosit în tehnica de split-toning.

Acest contrast la baza lui are conceptul de a recrea în fotografie culorile naturale cu care suntem obisnuiți încă de la inceputul vieții.

Teal and Orange, este contrastul care îi spune subconștientului că este vorba de culoarea cerului și culoarea pământului.

Dar totul este tradus printr-un dans al contrastului care aduce o nuanță pregnantă ce dă viață fotografiilor tale.

Dacă ești începător poți să începi să experimentezi cu tehnicile de split-toning chiar prin acest contrast simplu între Teal and Orange.

Dar aici vorbim de trend-uri și anume Saffron 14-1064, o nuanță marca Pantone care va fi în trend pe parcursul anului 2021.

Ca să gasești acest galben nuanțat de un portocaliu subtil în sfera digitală, folosește numărul dat de Pantone și anume 14-1064.

Acest numar te va ajuta să gasesti culoarea în programe de editare a fotografiilor precum Adobe Photoshop sau Adobe Lightroom.

PRO TIP: Dacă nu gasești un mediu natural care să aibă o culoare apropiată de acest Saffron 14-1064, poți să folosești un color swap pe diverse subiecte, zone sau fundaluri folosind metode digitale pe care le gasești în software-uri precum Photoshop.

Prima parte din seria de trenduri pentru 2021 se incheie aici, dacă ți-au plăcut aceste trenduri și simți că te pot ajuta poți să ne ajuți cu un share la acest articol.

Și dacă simți că am omis ceva, sau dorești să ne spui și de alte trenduri pe care le știi poți să ne lași un comentariu în secțiunea de mai jos.

PRO TIP de incheiere: Fotografiile deseori vorbesc de la sine. Și daca esti blocat în casă în acest moment, poți oricând să îți îmbunătățești abtitudinile foto cu niste autoportrete!

Sursa foto: Pexels.com

Trend-uri în fotografie pentru 2021

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top