Diverse

Revenirea sondei Akatsuki a fost întârziată. Află de ce!

Agenția spațială japoneză (JAXA) încearcă să corecteze cursul sondei Akatsuki astfel prelungindu-i zborul. Akatsuki este una din primele misiuni interplanetare din istoria cuceririlor spațiale japoneze, precedentele sale încheiându-se prin eșec.

Sonda avea planificat un traseu în jurul planetei Venus care ar fi trebuie să dureze 800 de zile. Această perioadă a fost însă prelungită.

În prezent se estimează că durata misiunii spațiale a sondei va avea o perioadă de aproximativ 2.000 de zile

În urmă cu 4 luni, sonda Akatsuki a început orbitarea în jurul planetei Venus, fiind lansată în spațiu încă din luna mai a anului 2010 de către o rachetă japoneză.

Sonda a avut parte de o întârziere de 5 ani după ce a ratat intrarea în orbita planetei Venus.

Timp de cinci ani sonda a orbitat în jurul Soarelui așteptând momentul oportun să incerce relansarea către orbita planetei țintă.

Akatsuki trebuia să completeze observațiile făcute de sonda Venus Express, care a fost lansată la sfârșitul anului 2005 de către Agenția spațială europeană (ESA) și care a ajuns la destinație în primăvara anului 2006. Scopul misiunii sondei este de observare a atmosferei dense și toxice a planetei Venus.

Costul lansării sondei Akatsuki a ajuns la 300 milioane de dolari

JAXA încearcă să corecteze orbita sondei spațiale Akatsuki în jurul planetei Venus, cu scopul de a-i prelungi misiunea de observare. Pentru a duce la bun sfârșit această misiune este nevoie de aprinderea simultană a celor 4 motoare de poziționare ale sondei pe o durată de 15 secunde, pentru a o propulsa pe o orbită mai înaltă.

Sursă: www.space.com

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top