Life & Style

Machiajul pentru Ioana Cristea

Ioana Cristea este unul dintre make-up artiștii cunoscuți din România care ne-a dezvăluit câteva secrete despre succesul său și despre frumoasa sa meserie. Este unul dintre acei oameni care iubește ceea ce face și se dedică întru totul ca rezultatul să fie unul pe măsură.

Spontaneitatea pentru Ioana Cristea oglindește principiul pe care se ghidează în acest domeniu. Experiențele trăite au născut un caracter abil și dinamic. În exclusivitate pentru HyperFlash, Ioana ne-a trimis o fotografie cu un mesaj semnificativ.

12620850_10153163672972581_1574904863_o

1.Ce reprezintă pentru tine machiajul?

Machiajul pentru mine a fost o revelație atunci când l-am descoperit în copilărie. Era minunea care îmi permitea sa fiu altfel. Mă ajuta să îmi ascund defectele sau să mă facă să mă simt specială. Acum este meseria mea, este modul meu de exprimare și ceea ce mă face fericită.

2.Care sunt regulile de bază pentru a face un machiaj profesional?

 Mă bucur că întrebi asta. Un machiaj profesional este realizat de o persoană care are la bază un curs de unde se învață reguli elementare de igiena, reguli de aplicare pentru tipuri diferite de ten și tipologii diferite. Îmi place să cred că un profesionist știe să facă un machiaj potrivit oricui și pentru orice ocazie.

3.Care este cel mai plăcut element pentru tine la această meserie?

 Îmi dă satisfacție din mai multe puncte de vedere. Eu iubesc să fac ședințe foto, fie cu modele, fie cu persoane care iși doresc să fie imortalizate deoarece am ocazia să lucrez cu oameni frumoși și să creez personaje. Îmi place la fel de mult să lucrez pentru evenimente speciale pentru că am ocazia să fac fericite femeile care au nevoie să se simtă pur și simplu frumoase în ziua cea mare. Nu este nimic mai plăcut ca un mesaj cu “mulțumesc” de a doua zi de după eveniment.

4.Consideri machiajul o artă?

Da, este o artă. În special consider că, poate să existe exprimare artistică în “body painting”, în machiajul de efecte speciale și în machiajul creativ, dar nu numai. Mie îmi place să mă exprim prin machiaj în cadrul ședințelor foto, dar nu pot considera faptul că eu creez conținut artistic, ci că pot ajuta la asta.

5.Crezi că toată lumea arată bine machiată?

Da, oricine arată bine machiat. Machiajul poate consta în puțin corector care șterge nopțile nedormite și lasă frumusețea naturală să iasă la iveală. În același timp poate consta într-un ruj roșu care ne face să ne simțim puternice și “sexy”. Important este să știm ce, unde și mai ales cât să aplicăm.

6.Dacă o persoană are un ten mai puțin bun, cum procedezi?

Aici este nevoie de produse și de experiență în aplicare. Orice ten poate arata curățat cu un machiaj corect executat. În principiu se folosesc produse dermatocosmetice pentru a evita accentuarea problemelor și o pudră de calitate. De asemenea recomand să se lucreze targetat, de exemplu dacă există o zonă cu probleme pe bărbie nu voi aplica un fond de ten cu acoperire mare pe toată față, ci doar în zona în care este nevoie. 

7.Ce produse make-up folosești?

Așa cum am spus mai sus am nevoie de produse pentru cât mai multe tipuri de ten și cât mai multe finisaje. Nu consider necesar să avem multe culori de fond de ten ci mai multe tipuri și texturi. Ca branduri, încerc să iau ce este mai bun de la fiecare, dar iubesc anumite produse de la “Make Up For Ever, Atelier Paris și Mac”. 

8. Ce colaborări vor urma și ce planuri ai pentru anul 2016?

Îmi doresc să am un an plin de proiecte la care să lucrez cu plăcere. Vreau să fac echipă cu oameni frumoși la fel de puși pe treabă ca mine. Am trecut la nivelul următor cu hobbyul meu, fotografia, așa că am invitat mai multe modele și artiști din România pentru ședințe foto. Veți vedea multe proiecte frumoase în curând și sper să vă placă. Eu îmi voi da silința! 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top