Locuri

”Palatul Versailles de Westphalia”-Schloss Nordkirchen

Ca de obicei, Hyperflash vă propune locuri minunate pe care să le vizitați. Astăzi, vă rugăm să vă lăsați cuprinși de lumea de basm a copilăriei. Câți nu am visat că locuim într-un castel? Câți dintre noi am visat cu ochii deschiși o plimbare de mână cu persoana iubită printr-o grădină edenică, cum numai în filme vedem?  Dacă doriți ca visul să devină realitate și să nu rămână decât o fantezie, Castelul Schloss Nordkirchen e cel mai potrivit pentru asta.

Schloss Nordkirchen se află în Westphalia, Germania. A fost construit în perioada anilor 1703-1734. Cunoscut și sub numele de ”Palatul Versailles de Westphalia” este situat pe o insulă rectangulară, împrejmuită de ochiuri de apă. A fost inițial una dintre reședințele Prințului -Episcopie de Munster. Arhitecții palatului au fost Gottfried Laurenz Pictorius, Peter Pictorius the Younger și Johann Conrad Schlaun. Dimensiunea complexului cu două etaje este uimitoare. Cele patru colțuri ale insulei sunt accentuate de patru mici pavilioane independente.

Anumite părți ale palatului sunt deschise publicului. În interiorul palatului se află  și un restaurant ce oferă bucătărie ”vestfaliană” cu vedere la la minunata gradină barocă, iar capela poate fi închiriată pentru diverse evenimente.

Grădina frontală  dă spre un parc amenajat ce are o suprafață de aproximativ 170 hectare, decorată cu frumoase broderii din flori. Grădinile și pădurile înconjurătoare sunt populate cu o multitudine de statui din marmură de dimensiuni naturale.            

Merită să faceți o plimbare mai lungă pentru explorarea parcului castelului și să străbateți fiecare potecă. Senzația pe care o veți avea e uluitoare.

Sursă informații: https://www.muensterland.com/tourismus/themen/erlebnis-region-muensterland/gaerten-und-parks/schlosspark-nordkirchen/

”Palatul Versailles de Westphalia”-Schloss Nordkirchen

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top