Externe

SUBMARIN INDONEZIAN DISPĂRUT

Submarinul indonezian KRI NANGGALA-402, fabricat în Germania  în anul 1978, cu un echipaj de 53 de marinari la bord a fost dat disparut, miercuri, 21 Aprilie 2021.  Acesta se afla la o distanță de 100 km de insula Bali, potrivit Digi24.

Autoritățile indoneziene au demarat imediat operațiunile de ajutor. În operațiunea de salvare, s-au alăturat și SUA, Australia, Franța și Germania. Malaezia și Singapore au trimis deasemenea nave pentru a-și oferi sprijinul.

Submarinul efectua un exercițiu militar cu torpile. Comunicarea  s-a întrerupt când echipajul a primit  permisiunea de a coborî la o adâncime mai mare.

”Cunoaștem zona, însă apa este foarte adâncă”, a declarat pentru Agenția AFT, amiralul Julius Widjojono.

Un reprezentant al marinei indoneziane susține că s-a descoperit o pată de petrol în zona unde submarinul a coborât, aceasta poate indica o posibilă defecțiune la rezervorul de combustibil.

Indonezia mai are aproximativ 72 de ore la dispoziție pentru a-i salva pe marinari înainte ca aceștia să rămână fără oxigen, informează BBC.

sursafoto: CNN

SUBMARIN INDONEZIAN DISPĂRUT

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top