Diverse

Poziţie interesantă a USA Today vis-a-vis de vaccinuri

imagesPublicaţia Americană USA Today şi-a exprimat opinia legată de vaccinarea populaţiei împotriva rujeolei şi nu numai.

Părerea exprimată de aceştia este una cel puţin interesantă. Poziţia asumată de publicaţia americană face referire la opoziţia aşa numiţilor “anti-vax”, mai precis la persoanele care se opun vaccinurilor.

Situaţia în Statele Unite, referitoare la rujeolă, stă în felul următor: “Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor raportează că SUA a eliminat toate cazurile native de rujeolă în anul 2000. Cazurile noi aparute pe teritoriul american au fost depistate doar la străini nevaccinaţi. Astăzi însă, datorită ignoranţei celor care se opun vaccinării, situaţia e pe cale să recidiveze”, scrie USA Today.

VACCINAREUSA Today plusează cu urmatoarea afirmaţie: “Toţi suntem de acord că trebuie să creştem sensibilizarea părinților. Dar, nu e de ajuns. Părinții care nu vor vaccinarea copiiilor ar trebui să meargă la închisoare (…) Este timpul să se termine cu această nebunie. Deși închisoarea sună drastic, ea ar putea fi singura modalitate de a trimite un mesaj puternic cu privire la consecințele mortale ale nevaccinării copiilor.”

Aşadar poziţia ocupată de această publicaţie este una cel puţin ciudată, din moment ce o astfel de măsură ar încălca anumite drepturi naturale fundamentale.

O informaţie apărută în acelaşi articol relatează următorul fapt: “Organizaţia Mondială a Sănătăţii raportează faptul că înainte de vaccinarea în masă începută în 1980, 2.6 milioane de oameni mureau anual de rujeolă. Aproximativ 400 de oameni încă mor zilnic din această cauză.”

O altă informaţie venită într-o oarecare contradicţie cu situaţia stipulată anterior tot din partea OMS spune că: “Cel mai bun vaccin împotriva bolilor infecţioase comune este o dietă adecvată.”

Pentru a citi articolul integral click aici

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top