Featured

,,Să vă fie frică, țara se ridică”

Peste  300.000 de oameni au ieșit în stradă, miercuri seara, pentru a protesta după ce în noaptea de marți spre miercuri, Guvernul a  adoptat Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor penale.  Acest protest este cel mai mare din ultimii 25 de ani în România.

După marțea neagră, oamenii au făcut noaptea albă, câteva sute dintre protestatari au revenit în Piața Victoriei, miercuri, de la ora 8:00 dimineața, în timp alte câteva zeci de mii persoane au anuțat pe o rețea de socializare că vor participa la maifestațiile de miercuri seara, în Piața Victoriei, dar și din alte orașe ale țării.

,,Uniți salvăm toată România”,”Prostul satului face legea în Romania”, “Guvern de slugi”, “Sunt aici pentru că tu nu ai votat”, “Deșteaptă-te, române”, “Noapte de noapte cerem dreptate”, “Altă întrebare: Când dai abrogare?”, “DNA să vină să vă ia”, “Să vă fie frică, țara se ridică”, ,, În sesiunea asta pică, doar Guvernul” – sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele manifestanților.

Pentru a rezista frigului, oamenii au venit la ei cu ceai și băuturi calde. Protestatari sunt hotărâți să participe la proteste și zilele următoare, aceștia fiind nemulțumiți de modul netransparent în care a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor penale.

Autor: Ramona Banu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top