Social

Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 26

S-a înregistrat cel de-al 26-lea deces din cauza rujeolei, în România. Este vorba despre un bebeluș de 5 luni, din Vaslui, care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Potrivit medicilor, copilul nu fusese vaccinat.

Leia Croitoru, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, a anunțat că micuțul a fost internat în spital pe data de 6 mai, iar după 5 zile a fost posibil transferul la Iași. Pe 12 mai, băiețelul de cinci luni a decedat.

„Este vorba despre un copil de cinci luni, din Fereşti, internat în Secţia de Pediatrie pe 6 mai, cu febră, tuse şi cu tulburări respiratorii, cu dispnee. Pe 7 mai, s-a făcut o radiografie toracică, care a evidenţiat o pneumonie de vârf pulmomar. Probele biologice au pledat pentru o infecţie bacteriană, întrucât avea leucocitele crescute. S-a instituit tratament antibiotic şi de susţinere, pentru faptul că tuşea, nu avea aer. Pe 10 mai, a apărut o erupţie pe piele. S-a ridicat suspiciunea de rujeolă. Pe 11 mai a fost dirijat în Secţia de Boli Infecţioase la Iaşi, cu insuficienţă respiratorie acută şi suspiciune de rujeolă. Serologia pentru rujeolă se ia la 72 de ore, după apariţia erupţiei. Pe 13 mai, trebuia să fie luat şi înţeleg că s-a luat (serologia – n.r.) la Iaşi, nu ştiu care este rezultatul. Copilul nu era vaccinat, pentru că se face la vârsta de un an”, a declarat Lelia Croitoru, citată de Mediafax.

Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, a declarat că decesul bebelușului din cauza rujeolei a fost confirmat.

„Am fost informată de către medical epidemiolog. Decesul s-a produs pe 12 mai. Se respectă un circuit informaţional, se anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică în legătură cu acest caz, Ministerul Sănătăţii. Bebeluşul a fost internat iniţial la Vaslui, după care a fost transferat la Iaşi. Debutul a fost pe 10, când a apărut erupţia, iar pe 12 a decedat. Există confirmarea că a fost rujeolă. Este declarat ca deces din rujeolă”, a precizat Mihaela Vlada.

În ultimele luni, 26 de persoane au decedat din cauza acestei boli, majoritatea fiind copii nevaccinați: 3 decese în Caraș-Severin, 5 în Arad și în Dolj, 8 în Timiș. Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat peste 5.700 de cazuri de rujeolă în 40 de județe.

Sursa Photo 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top