Featured

Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 13

Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 13. Potrivit Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), anul acesta s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri de rujeolă în România. Din cauza acestei epidemii, 13 oameni au murit, iar un al 14 deces, cauzat de această boală, se află în curs de confimare. Luni seară la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Timişoara, un bebeluş a murit, cazul lui fiind considerat cel de-al 14-lea deces posibil datorat acestei epidemii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timişoara a declarat, potrivit Mediafax: “Este un băieţel de opt luni care a murit luni seara. Era internat la noi cu suspiciune de rujeolă, iar serologia a fost echivocă, adică nici da, nici nu. Nu s-a putut confirma ca fiind rujeolă. Pentru a afla asta, se va face necropsia mâine (miercuri -n.r.) şi analizele vor fi trimise la Bucureşti pentru a determina dacă sunt viruşi în plămâni. Copilul era suspect de rujeolă şi a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii şi a unei complicaţii pulmonare, fiind un pacient internat de trei săptămâni şi ţinut pe ventilaţie mecanică până ieri, când a decedat.”

Pe 12 ianuarie, joi, a fost publicat un raport al CNSCBT, conținând datele pe ultima săptămână care arată că în România s-au confirmat 2.165 de cazuri de rujeolă, din care 13 decese.

Epidemia a luat vieți din diferite părți ale țării. Dintre cei decedați, cinci sunt din județul Arad, trei din județul Dolj, un caz la Caraş-Severin şi unul în Bucureşti. Din documentul respectiv reiese că, în județul Timiş, un al 14-lea deces este în curs de confirmare/ infirmare.

Cele mai multe îmbolnăviri au fost în județul Arad, mai exact 509 de cazuri. 

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top