Diverse

Frexit la orizont?

Liderul extremei dreapta din Franța, Marine Le Pen, care şi-a lansat candidatura la viitoarele alegeri prezidenţiale, a venit cu un program de guvernare cu 144 de propuneri, dintre care, demne de menționat sunt organizarea unui referendum privind apartenența țării la UE și ieșirea din comandamentul integrat al NATO, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Aceasta a promis francezilor că-i va proteja de globalizare și va face din Franța o țară „liberă”.

„Ni s-a spus că Donald Trump nu va câștiga niciodată în Statele Unite împotriva mass-media (…), dar a câștigat. Ni s-a spus că Marine Le Pen nu va câștiga alegerile prezidențiale, dar pe data de 7 mai va câștiga”, a declarat Jean-Lin Lacapelle, un oficial de rang înalt din cadrul Frontului Național, partidul condus de Le Pen.

Printre cele 144 de „angajamente” prezentate în programul de guvernare al lui Le Pen se regăsesc ieșirea din zona euro, organizarea unui referendum privind apartenența Franței la UE, dar și scăderea vârstei de pensionare sau scăderea impozitelor pe venit.

Manifestul conține, de asemenea, prevederi legate de rezervarea anumitor drepturi, inclusiv cel la educația gratuită, doar cetățenilor francezi, reducerea numărului de imigranți și ieșirea din comandamentul integrat al NATO.

Autor: Teodor Alexandru

Foto: 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top