Externe

Emmanuel Macron a fost învestit oficial ca preşedinte al Franţei

Francois Hollande i-a predat astăzi ștafeta lui Emmanuel Macron care a devenit astfel al 25-lea şef de stat din Hexagon, dar și  cel mai tânăr președinte din istoria Franței. 

Potrivit tradiţiei şi ceremonialului de la palatul prezidenţial,  noul preşedinte a trebuit să parcurgă o serie de pași: preluarea efectivă a puterii de la preşedintele Curţii Constituţionale, trecerea în revistă a gărzii de onoare şi depunerea unei coroane de flori la Arcul de Triumf, unde a ţinut un moment de reculegere la monumentul Ostaşului Necunoscut

După primirea Marele Colan al Legiunii de Onoare, Emmanuel Macron  a rostit primul discurs în calitate de preşedinte. Liderul francez a atras atenția asupra valorilor europene şi le-a promis francezilor că va transforma ţara într-una dintre cele mai puternice naţiuni de pe glob.

„Francezii au ales, vă reamintesc, în luna mai, speranţa şi spiritul de învingător. Lumea întreagă a urmărit alegerile noastre prezidenţiale. Peste tot, oamenii s-au întrebat dacă francezii vor alege să se întoarcă spre un trecut iluzoriu, dacă vor părăsi tendinţa mondială, dacă vor ceda sfidării la adresa democraţiei şi în faţa spiritului de dezbinare şi vor întoarce spatele luminii. Dimpotrivă, francezii au îmbrăţişat viitorul. S-au lansat împreună într-un nou avânt, şi-au reafirmat încrederea în valorile care definesc această măreaţă naţiune”, a declarat Emmanuel Macron în primul său discurs în calitate de președinte. 

Sursă foto

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top