Politic

Dan Andronic despre întâlnirea cu Sebastian Ghiță din Belgrad

Jurnalistul Dan Andronic a publicat, ieri, pe Evz.ro, prima parte a reportajului pe care l-a făcut la Belgrad cu fostul deputat Sebastian Ghiță. 

După cum poveștește Andronic, discuția cu Ghiță s-a desfăşurat ca o plimbare lungă prin capitala Serbiei, precizând că fostul deputat i s-a părut foarte schimbat și că nu era la curent cu ceea ce s-a mai întâmplat în România în ultimele luni.

“Prima întâlnire cu Sebastian Ghiță a fost un mic șoc. Eram lângă un magazin central din Blegrad, îl așteptam și nici nu l-am recunoscut până când a ajuns lângă mine. Era un cu totul alt om. Nu mă refer la înălțime, față sau caracteristici fizionomice, ci la întregul lui aspect. Este un cu totul alt Sebastian Ghiță decât cel pe care-l cunoscusem la București. Umblă îmbrăcat doar cu cămașă sau tricou negru, adidași, șapcă neagră. Avea și ochelari de soare.

Prima întâlnire dintre mine și Sebastian Ghiță a fost de fapt o plimbare lungă prin Belgrad. Am vorbit puțin la început, îl întrebam cum se simte, el mă mai întreba despre unul sau altul din țară. Nu prea știa ce s-a întâmplat în România, nu era la curent cu mare parte din serialul EvZ – Operațiunea “Noi suntem Statul!”, deși a fost unul din participanții la partidele de tenis de la T14, sau la chermezele de la K2.

A fost extrem de precaut. Nu a intrat pe mail, nu a folosit Facebook-ul, iar telefonul pe care l-a folosit în acea perioadă nu avea activate funcțiile de comunicare și localizare. Așa că nu prea știa ce se mai întâmplă prin țară.

Mărturisesc că în primul moment m-a nemulțumit, după care mi-am dat seama că se gândea la altele”, a mărturisit Dan Andronic.

Jurnalistul mai spune și că l-a rugat pe Sebi Ghiță ca primul loc pe care aveau să-l viziteze împreună, să fie restaurantul în care fostul deputat a fost prins. Odată ajunși acolo, Andronic povestește că se aștepta la ”un restaurant somptuos, gen Casa di David…”, dar au intrat în cel din imaginea de mai jos…

Sursă foto1

Sursă foto2

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top