Politic

Gabriela Firea: Primăria are o relaţie mai proastă cu Guvernul decât pe vremea tehnocraţilor

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că președintele PSD, Liviu Dragnea îl acuză pe actualul premier, Sorin Grindeanu, de o foarte slabă colaborare, aceasta susținând că relaţia Executivului cu administraţia locală este “mai proastă” decât pe vremea Cabinetului Cioloş.

“Privesc şi eu cu atenţie şi puţină îngrijorare faptul că domnul preşedinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situaţie nu le cunosc, dar mă îngrjiorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu preşedintele partidului”, a spus Gabi Firea.

Primarul general a vorbit și despre relația dintre Guvern și administrația locală, aceasta spunând că Executivul nu ar ajuta mai deloc Primăria Capitalei.

“Tot ceea ce solicită Primăria Capitalei către Guvern se loveşte ca de un zid. Avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor”, a spus Firea.

În ceea ce privește neînțelegerile ei cu Guvernul, Gabriela Firea a acuzat Executivul că refuză să sprijine administraţia în cazuri precum Centura Bucureştiului, administrarea metroului sau bazele dezafectate de pe lângă unitățile militare.

“Vreau doar să punctez, legat de reacţia unora dintre membrii Cabinetului la problemele Bucureştiului. O Capitală bine administrată înseamnă o ţară bine administrată. (…) Dacă solicit sprijin guvernamental nu o fac pentru mine. (…) Sunt surprinsă că există o reacţie ori înceată, ori de refuz din partea reprezentanţilor unor ministere, care pur şi simplu pun în dificultate Primăria Capitalei”, a explicat primarul general.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top