Culinar

Cum să prepari bile de pizza

Pizza din bile este un preparat inedit ce se aseamănă la gust cu pizza și la aspect cu o pâine în formă de floare, ce se remarcă pentru ușurința cu care se poate desprinde în bucăți, fără să fie necesară tăierea cu cuțitul.

Pentru 4-6 persoane aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • aluat de pâine: 1300 g
  • cașcaval 400: g
  • salam uscat: 200 g
  • făină: 3 linguri
  • (opțional: salamul se poate înlocui cu cârnați cabanos sau șuncă)

Timp necesar preparării: 25 minute

Timp necesar coacerii: 30 minute

Se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor până se subțiază și ajunge să aibă aproximativ un centimetru grosime. Tot cașcavalul se dă pe răzătoare și salamul se feliează rondele.

Cu ajutorul unui pahar de sticlă sau a unei forme de biscuiți se taie forme rotunde din aluat din care se vor face mai târziu bile. După ce toate formele au fost tăiate, se pun în fiecare câte o felie de salam (sau o felie de șuncă sau două feliuțe de cârnați) și o lingură de cașcaval ras. După umplere formele se împâturesc și se frământă în palme până capătă o formă rotundă de bile.

Se alege o tavă  înaltă rotundă sau pătrată și se unge cu unt sau ulei. Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade timp de 10 minute. Tava se umple cu bile, treptat, pe straturi și între straturi și deasupra ultimului strat se presară cașcaval ras.

Tava se intoduce în cuptor și se lasă la copt timp de 25-30 de minute până când coca devine rumenă și cașcavalul s-a topit. Se poate verifica dacă aluatul s-a copt și în interior prin introducerea unei scobitori în aluat.

Se lasă la răcit 10 minute și se servește prin ruperea bucăților.

Poftă bună!

Puteți urmării pașii în următoarea galerie foto!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top