Culinar

Cum să prepari palmieri cu ciocolată

Palmierii sunt un produs de patiserie dulce și crocant, servit în rețeta originală cu miere sau cu zahăr, foarte ușor de preparat. Pentru a reinventa clasica rețetă vă invit să încercați să preparați acasă palmieri cu ciocolată.

Pentru prepararea lor veți avea nevoie de:

  • aluat de foietaj: 450 g
  • cremă de ciocolată: 400 g
  • zahăr: 6 linguri

Timp necesar preparării: 20 de minute

Timp necesar total: 65 de minute

Se întinde aluatul de foietaj cu ajutorul unui sucitor până ajunge să măsoare jumătate de centimetru grosime. Opțional se poate presăra zahăr pe aluat pentru a deveni mai crocant după coacere.

Cu ajutorul unei linguri se plasează crema de ciocolată pe foaia de aluat. Cu ajutorul unui cuțit mare se întinde ciocolata uniform.

După ce ciocolata acoperă întreaga suprafață a foii de aluat se poate începe rularea acesteia. Rularea are loc simultan din două capete, obținând astfel două rulouri care se întâlnesc la mijloc.

După ce a fost obținută formă de rulou dublu, acesta se lasă la răcit în frigider timp de 35 de minute. Această etapă este necesară pentru întărirea aluatului și pentru o tăiere ușoară a viitorilor palmieri cu ciocolată.

Între timp se pregătește un castron cu șase linguri de zahăr și se unge o tavă cu ulei.

Odată ce s-au scurs cele 35 de minute, ruloul este scos din frigider și plasat pe un tocător. Cu ajutorul unui cuțit mare se vor tăia felii din rulou, cu o grosime de aproximativ 0,5-1 cm.

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius timp de 10 minute.

Fiecare mic palmier se tăvălește prin zahăr și se așează în tavă la o distanță de 3-5 cm pentru a avea suficient loc să crească.

După ce cuptorul a atins temperatura ideală, tava cu palmieri cu ciocolată se bagă în cuptor și se lasă la copt timp de aproximativ cinci minute. Apoi se scoate tava și se întoarce fiecare palmier și se mai lasă la copt aproximativ 3-5 minute în funcție de tipul cuptorului.

Palmierii cu ciocolată sunt gata atunci cănd foietajul s-a întărit și zahărul s-a caramelizat. Se lasă la răcit și sunt gata de servit.

Poftă bună!

Puteți urmării pașii necesari preparării de palmieri cu ciocolată în următoarea galerie foto!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top