Diverse

Căminul studențesc o alegere importantă ?

Căminul unde vei locui în perioada studenției, este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vei fi student. Alegerea unui cămin ar trebui realizată în funcție de mai mulți factori.

De ce anume trebuie ținut cont când îmi aleg căminul ?

  • Locația – Ar fi de preferat ca, căminul pe care îl vei alege să fie cât mai aproape de facultatea la care studiezi și de preferat într-o zonă cât mai centrală a orașului pentru a avea acces la toate facilitățile de care ai nevoie. Asigură-te că distanța dintre cămin și facultate nu e foarte mare astfel încât să nu parcurgi mult timp până la cursuri.
  • Banii – Asigură-te că ai un buget bine stabilit înainte de a începe să îți cauți un loc unde să îți petreci următorii ani. Nu uita să iei în calcul și costurile adiționale ( mâncare, transport, taxe la facultate, utilități extra, etc ) înainte de stabilirea bugetului final pentru cămin. Există atât cămine de stat mai ieftine, dar unde condițiile nu sunt chiar cele mai bune, cât și cămine în care găsești tot ce ai nevoie.
  • Condițiile – Mergi în vizită și verifică toate zonele căminului în care vei sta. Unele cămine au contracte ce nu îți permit să pleci odată semnate, așa că verifică totul din timp. Dă un tur al căminului și vezi camerele, bucătăria, condițiile de trai, după care poți lua o decizie în baza acestora.
Cum îmi aleg căminul studențesc unde voi locui

Sursă foto: arcca.ro

  • Recenzii – Poți să te informezi legat de căminul unde vrei să locuiești prin intermediul diverselor grupuri de facebook sau forumuri, unde diverși utilizatori oferă feedback căminelor în care locuiesc. Întreabă-i despre condițiile reale și nu cele expuse pe site-uri, despre problemele cu care se confruntă, despre amplasare, anturaj , etc.
Cum îmi aleg căminul studențesc unde voi locui

Sursă Foto : arcca.ro

  • Comunitate – De preferat este să alegi un cămin unde crezi că te-ai simți mai bine. Sunt cămine care se implică foarte mult în organizarea de diverse evenimente pentru cei ce locuiesc acolo, încurajează socializarea și crează noi legături între studenți.

Aceștia sunt cei mai importanți factori în alegerea unui cămin. Voi în funcție de ce v-ați ales căminul ?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top