Social

Tragedia continuă : Numărul morților din Colectiv a crescut la 44

UPDATE 10:00 : Încă  o persoană a pierdut lupta cu viața în incendiul de la colectiv bilanțul crescând la 44 morți.

UPDATE 8.11.2015 : Bilantul celor decedați a crescut la 43 în această dimineață.

UPDATE 20:45 : Din nefericire încă 2 persoane au decedat în urma arsurilor grave.

Numărul celor morți în tragedia din clubul Colectiv a crescut la 41, potrivit Mediafax.

Sursa Foto : EVZ.RO

Sursa Foto : EVZ.RO

Din nefericire, alte 7 persoane au decedat în cursul zilei de astăzi. Trei dintre acestea erau internate la Spitalul de Arși din București.

Declarații de la Spitalul de Arși ora 11:15 :

Doi bărbați decedați. Erau în stare critică. Au murit din cauza arsurilor, a suprafeței arsurilor, a arsurilor de căi aeriene. Mai sunt opt pacienți în stare critică, mai sunt încă doi bolnavi în stare gravă”,a precizat Adrian Stănculea, purtător de cuvânt al Spitalului de Arși București.

Astăzi la ora 12:00, Prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat bilanțul victimelor de până acum.

„La ora 9:11 a aterizat primul avion militar la Rotterdam. Din păcate, doi pacienți s-au pierdut imediat după aterizare, unul în salvare, unul imediat la spital. Este vorba despre un pacient român și unul italian”, a spus Premierul interimar.

„În cursul zilei de astăzi, două avioane SMURD vor mai pleca în Austria cu alți doi pacienți. Sunt discuții în ritm intens pentru a prelua și Norvegia și Finlanda probabil câte doi pacienți fiecare. Următorul transport va fi efectuat mâine la orele 10:00 și sub rezerva confirmării în Norvegia și Finlanda”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Premierul interimar a mai vorbit și despre posibilitatea ca mâine, o echipă de medici francezi să evalueze starea de transport pentru spitalele din Franța. 

În cazul asocierii arsurilor tegumentare cu arsurile inhalatorii, imprevizibilitatea este mereu prezentă, iar indicele de mortalitate oscilează între 30 și 80%. Asta înseamnă că 3 până la 8 pacienți care au acest diagnostic în momentul producerii accidentului și al internării sunt candidați la deces. Indicele major de gravitate, incidența complicațiilor majore, cu risc vital, se desfășoară în această a doua săptămână”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top