Filme

Savva, inimă de războinic – Recenzie

Savva, inimă de războinic este o animație regizată de Max Fadeev, un artist și muzician rus de succes, cu un scenariu de Greg Poirier, un renumit scenarist american, filmul fiind animat și produs de profesioniști din peste zece țări.

savva.inima de razboinic

   Întrebat de unde a pornit ideea acestui film, Max a mărturisit : “Ideea de a face un film de animație a fost dată de fiul meu Savva, care a terminat recent liceul, dar care, la vremea aceea avea numai șase ani. N-am avut niciun dubiu legat de cum să denumesc povestea. Savva e numele copilului meu”. Astfel povestea s-a numit „Savva: Inimă de războinic”.

Animația „Savva: Inimă de războinic” este o poveste magică despre curaj, prietenie și balanța bine – rău, care îi va încânta pe copii în preajma sărbătorilor de iarnă. Filmul distribuit de Freeman Entertainment prezintă o aventură fantastică, plină de eroi atipici, umor și culoare, din 11 decembrie, în cinematografe.

Dublarea în limba română a fost făcută de către Alina Eremia în rolul lui Savva,  Nicole Cherry în rolul lui Puffy, Alexandru Papadopol ia rolul lupului alb, Angee; iar Andrei Aradits este Regele Țânțarilor.

Acesta ne aduce aminte în câteva dintre secvențele sale de Cartea Junglei și de drumul plin de peripeții pe care Dorothy îl parcurge în drumul său spre vrăjitorul din Oz, aventurând-se cu tot felul de ființe buclucașe, întocmai ca și Savva care alături de Puffy,  Regele Țânțar, Baronul Fafl și Angee pornesc spre vrăjitorul despre care auziseră că le va împlini o dorință o dată ajunși la el.

Drumul lor este unul plin de peripeții, în care publicul spectator va râde, va sta cu inima cât un purice și va răsufla ușurată. Deși este o animație pentru copii, mesajul se adresează si adulților, care vor înțelege și își vor înțelege mai bine proprii copii.

Redactor colaborator: Nicoleta Cimpoeșu

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top