Featured

România îi va plăti 1.000 de euro lui Gregorian Bivolaru, daune morale

Potrivit mediafax.ro, România trebuie să îi plătească lui Gregorian Bivolaru daune morale în valoare de 1.000 de euro, deși acesta ceruse 250.000 de euro, și cheltuieli de judecată de 5.980 euro. Hotărârea a fost luată de către o instantă a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), dar nu este definitivă.

La 1 octombrie 2004, Gregorian Bivolaru a depus o plângere împotriva statului român,  pe baza Convenției pentru garantarea drepturilor omului și a libertăților esențiale. Decizia CEDO poate fi contestată la o instanță superioară.

Guru Bivolaru consideră că nu a putut să își  desfășoare activitățile profesionale în România, argumentând că autoritățile române au desfășurat o campanie de presă împotriva lui și că a fost deținut prin încălcarea drepturilor. Liderul MISA a cerut daune materiale în valoare de 100.000 de euro și daune morale de 150.000 de euro, arată Mediafax.

CEDO a constatat că nu a fost încălcat Articolul 5 (1) al Convenției Europene pentru Drepturile Omului privind lipsa motivelor plauzibile pentru lipsa de libertate, dar a considerat că același articol a fost încălcat din cauză că Bivolaru nu a fost eliberat imediat după sentința Curții de Apel București. Celelalte acuzații au fost respinse.

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top