Externe

Operații la lumina telefonului, în Puerto Rico

Conform site-ului nydailynews, fostul guvernator al statului Puerto Rico, Alejandro García Padilla, a criticat comentariile recente ale lui Donald Trump, într-o fotografie publicată pe twitter. În poză putem vedea câțiva chirurgi care operează la lumina telefoanelor mobile și a unei lanterne, la mai mult de o lună după ce uraganul Maria a lovit insula.

Președintele american s-a autoevaluat pe 19 octombrie, spunând că ”mi-aș oferi nota 10” pentru felul în care Statele Unite s-au ocupat de ajutorarea celor din Puerto Rico. ”Cred ca am făcut o treabă foarte bună, și am avut parte de o cooperare excelentă din partea guvernatorului, iar oamenii văd toată munca și tot efortul pe care îl investim în Puerto Rico”, a mai spus Trump. Cu o săptămână înainte, președintele american  spusese printr-o postare  pe twitter că Washington-ul nu va putea ajuta Puerto Rico ”pentru totdeauna”. În același timp, guvernatorul Ricardo Rosello estima că numărul deceselor a ajuns la 48.

Uraganul Maria a provocat daune de aproximativ 90 de miliarde de dolari statului Puerto Rico. 28% din insulă este în continuare fără apă potabilă, iar aproape 90% fără curent. Deși este foarte activ în rețelele de socializare, președintele american nu a răspuns momentan criticilor aduse de Padilla la adresa sa.

Sursă foto: cnn.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top