Externe

Slackliner-ul francez a surprins mulțimea cu o nouă performanță în Paris

Slackliner-ul Nathan Paulin a primit aplauze la scară largă în inima Parisului. În această sâmbătă sportiv a finalizat o traversare pe sfoara de 600 de metri de la Turnul Eiffel până la cealaltă parte a râului Sena. Paulin, în vârstă de 27 de ani sa deplasat de-a lungul liniei suspendate la 70 de metri deasupra solului iar, la un moment dat sa așezat pe frânghie chiar înainte de a ajunge la Teatrul Chaillot.

Sursa foto: instagrm.com/ nathan_paulin

„Este cu adevărat frumos, mai ales că am pornit de la Turnul Eiffel”, a spus el. „În timpul spectacolului, chiar nu l-am simțit că sunt cu mult deasupra pământului, chiar nu mi-a fost frică de înălțime”. Paulin a spus că isprava de sâmbătă a venit după patru ani de pregătire, ca să nu mai vorbim și de căruia să fie treacă peste frică de înâlțime.

În 2019, francezul a efectuat o plimbare pe slackline la 150 de metri înălțime și 510 metri lungime, între doi zgârie-nori, în cartierul de afaceri La Defense din Paris, potrivit reuters.com

Sursa foto: instagrm.com/ nathan_paulin

Slacklining-ul este un sport dar, și o formă de artă. Este un antrenament pentru echilibru, recreere și meditație. Pare similar la prima vedere, cu mersul pe funie și se realizează prin întinderea și tensiunea unei lungimi largi de 1 ”- 2” de nylon / poliester între două puncte de ancorate, cel mai adesea de copaci. Originea sa a fost atribuită cel mai frecvent comunității de alpinism din Parcul Național Yosemite. Este percepută ca o modalitate de a petrece timpul liber altfel, menținând în același timp nivelul de concentrare, capacitatea fizică, puterea de bază și echilibrul. Deși sportul a luat naștere în urma cu peste 40 de ani, în ultimii 10 ani sa înregistrat sau creștere semnificativă a pasionaților de acest sport extrem.

Slackliner-ul francez a surprins mulțimea cu o nouă performanță în Paris

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top