Diverse

Un număr record de delfini uciși în Insulele Feroe

Un număr record de delfini cu latură albă au fost uciși în insulele Feroe ,acum câteva zile. Conform Organizației Internaționale de conservare a marinei, aceasta ar fi cea mai mare vânătoare de delfini din istoria insulei. Un incident asemănător a avut loc în anul 1940, atunci când 1400 de balene au fost ucise în același loc.

Acțiunea a stârnit un val de critici în rândul internauților. O multitudine de imagini grotești au năvălit pe rețelele de socializare.

Vânătoarea a încălcat foarte multe legi din Feroe. Șeful districtului nu ar fi fost informat de această întâmplare, ca urmare acesta nu a autorizat vânătoarea.

Mulți participanți nu aveau licență și nici pregătire specializată. Mamiferele au fost chinuite, lăsate să zacă în agonie și bălți de sânge după   cum ne arată fotografia de mai jos.

Sursă Foto: Mapping Megan

Delfinii au fost răniți de bărcile cu motor, ceea ce ar fi dus la o moarte lentă și dureroasă.

Carnea de la un grind, ar fi împărțită ulterior tuturor vânătorilor. De data aceasta, captura  a fost împărțită și celorlalte districte fiind într-un număr foarte mare.

Ziarul local a publicat mai multe interviuri cu localnicii, exprimându-și furia.

„Cred că majoritatea delfinilor vor fi aruncați la gunoi sau într-o gaură în pământ”, a spus unul.

„Ar trebui să avem cote pe district și nu ar trebui să ucidem delfinii”, a spus altul.

Localnicii se tem că exporturile vor fi puse în pericol odată aflată vestea în ziarele din afară.

În fiecare an, Sea Shepherd întâlnește din ce în ce mai mulți localnici  care se opun Grind-ului, dar care nu pot vorbi public de teama represaliilor.

Surse Foto: TriangleNews

Un număr record de delfini uciși în Insulele Feroe

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top