Social

Jocurile copilăriei uitate în favoarea tehnologiei

Rațele și vânătorii

Se aleg doi copii pentru a fi vânători, restul copiilor vor rămâne la mijloc, fiind raţele. Vânătorii trebuie să arunce cu mingea de la unul la celălalt încercând să nimerească raţele.

activitateafara.ro

activitateafara.ro

Tuberman

Un produs folosit de obicei în constucţii, copiii îl folosesc pentru creearea unor puşti, pistoale cu care se aleargă toată ziua.

activitateafara.ro

activitateafara.ro

1,2,3 la perete stai

Jucătorii se numără şi se alege cel care stă la perete, restul jucătorilor se aliniază la 3 metri în spate. Jocul începe când cel de la perete spune ”1,2,3 la perete stai”, în acest timp, ceilalţi jucători încearcă sa ajungă la perete.

activitateafara.ro

activitateafara.ro

De-a v-ați ascunselea

Se joacă în minim 3 copii. Unul îşi acoperă ochii şi numără, în timp ce ceilalţi trebuie să se ascundă. Cel care numără trebuie să îi găsească pe toţi.

revistarespiro.ro

revistarespiro.ro

Baba oarba

Copiii vor fi dispuşi în formaţie de cerc. Un copil, numit de conducătorul jocului, va fi legat la ochi cu o eşarfă şi va sta în mijlocul cercului. Cel din mijlocul cercului, legat la ochi, se îndreaptă spre un copil şi-l atinge pentru ca, pipăindu-l, să-l recunoască.

astrosofia.ro

astrosofia.ro

Flori, fete și băieți, melodii sau cântăreți

Se aleg două persoane, care se duc mai departe de restul grupului, unde se pun de acord asupra unui număr. Se întorc şi fiecare jucător spune câte un număr până îl ghiceşte.

blogspot.ro

blogspot.ro

Frunza

Jucătorii se împart in 2 echipe. Este nevoie ca minim un jucător din echipa să reuşească să calce frunza adversa şi echipa respectivă caştigă jocul. Jucătorii nu au voie să treacă peste liniile careului. Trebuie să meargă doar prin culoare, cine calcă linia sau trece de ea, este eliminat din joc.

printreranduri.eu

printreranduri.eu

Țară, țară, vrem ostași

Se formează două lanţuri de copii şi pe rând strigă ”ţară, ţară, vrem ostaşi”. Cel care rupe lanţul este ales de echipa cealaltă.

activitateafara.ro

activitateafara.ro

 

Lapte gros

Este un joc de echipă ce poate fi jucat în minim 5 jucători. Un jucător va fi desemnat arbitru (perniţă, stâlp) iar restul jucătorilor se vor împărţi în două echipe egale. După ce se va stabili ordinea de joc una din echipe se va aşeza în următorul mod: primul jucător, aplecat, cu capul în mâinile arbitrului. Următorul jucător, aplecat, cu capul între picioarele următorului jucător. Şi tot aşa până când toţi jucătorii echipei s-au aşezat.

activitateafara.ro

activitateafara.ro

 

Acestea sunt doar câteva dintre jocurile copilăriei, care în zilele noastre sunt uitate și înlocuite de evoluția tehnologiei. Ea captează tot mai mult atenția tinerilor, ei uitând aceste jocuri ale copilăriei în favoarea celor pe computer, telefon, tabletă.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top