Recomandăm

Caraval – Ţine minte, este doar un joc!

,,Caraval” de Stephanie Garber este o poveste care te poartă într-o lume magică în care realitatea şi fantezia se îmbină într-un joc periculos. 

Scarlett şi Donatela Dragna au fost condamnate să trăiască alături de un tată violent, obsedat să deţină controlul şi să le hotărască soartă, după ce mama lor le-a părăsit. Două surori care sunt nevoite să înveţe să se protejeze una pe cealaltă. 

Fără nici un fel de sprijin, forţate să trăiască în frică, fetele visează să ia parte la măreţul Caraval al stăpânului Legend. Un joc legendar care promite câştigătorului un premiu magic cum nu s-a mai văzut. Chiar dacă pare imposibil, Scarlett speră că, într-o zi, artiştii Caravalui vor veni pe micuţa lor insulă. De aceea, vreme de opt ani, Scarlett îi scrie lui Legend, vreme de opt ani a sperat că acestă dorinţă o să i se îndeplinească, iar ea să aibă ocazia să vadă reprezentaţiile. Este pe punctul de a renunţa, când  Legend îi răspunde oferindu-i şansa să ia parte la Caraval, alături de Tella şi viitorul ei soţ. 

Cu toate că ar vrea să accepte, Scarlett hotărăşte să refuze această invitaţie, nefiind dispusă să îşi pună în pericol viitoarea căsătorie, care promite să îi ofere siguranţa şi libertatea la care visează, dar mai ales temându-se de modul în care ar putea reacţiona tatăl ei dacă ar afla. 

Aflând de invitaţiile pe care Legend le-a trimis, Tella nu este de acord cu planul lui Scarlett care ar putea să o salveze şi pe ea de sub tirania tatălui lor, iar cu ajutorul lui Julian, un marinar pe care abia îl cunoaşte, dar care le poate duce spre insula unde se ţine Caravalul, o răpesc pe Scarlett. Chiar dacă nu şi-a dorit să joace în Caraval, Scarlet este obligată să accepte, atunci când îşi dă seama că sora ei mai mică, Tella a fost răpită  devenind  o parte din premiul jocului.

Forţată de împrejurimi şi presată de timp, fata are la dispoziţie cinci nopţi să îşi găsească sora şi să câştige jocul. Scarlett îşi dă seamă că jocul pe care a fost forţată să îl joace este foarte elaborat şi extrem de periculos, un miraj care ameninţă să te facă să îţi pierzi minţile. Iar dorinţele, fricile şi secretele devin monedă de schimb în acest joc. Motiv pentru care Scarlett trebuie sa găsească indiciile fără să se piardă în vraja Caravalului. Prinsă într-o căutare frenetică, Scarlett este nevoită să îşi înfrunte cele mai mari temeri şi dorinţe. Obligată  să se confrunte cu trădări şi dezamăgiri greu de suportat, tânăra va avea şansa să descopere adevăratul motiv pentru care Legend le-a invitat pe ea şi pe sora ei să ia parte la acest joc. 

Caraval este o poveste surprinzătoare şi plină de neprevăzut care te va seduce şi te va face să te simţi ca şi cum ai face parte dintr-o lume inedită. O poveste care prezintă o lume feerică, plină de mister, răsturnări de situaţie, legături ascunse şi iubiri neîmpărtăşite. O lume plină de personaje extraordinare care te vor hipnotiza şi te vor pune în dificultate, neştiind cine este bun şi cine este gata  să trădeze.  

Stephanie Garber reuşeşte să creeze un univers fabulos, datorită atenţiei deosebite pe care o acordă detaliilor, ea reuşeşte astfel să te facă să vizualizezi lumea magică şi colorată a Caravalului.

Stephanie Garber iubeşte Disneylandul deoarece este singurul loc de pe pământ în care se simte precum eroii din poveştile fanteziste pe care adoră să le scrie. Când nu se ocupă cu partea de creaţie şi scrierile pentru tineri, ţine cursuri de scriere creativă la un colegiu din nordul statului California. Caraval este primul ei roman pentru adolescenţi.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top