Filme

Top 10 filme de Crăciun pe care trebuie neapărat să le vezi

Că tot ne apropiem cu paşi repezi de sărbătoarea de Crăciun, ne-am gândit să vă propunem un top al filmelor cu tematică specifică acestei perioade minunate. Iată un top 10 filme care au încântat micii şi marii cinefili de-a lungul anilor.

1. The holiday / Vacanța (2006)The HolidayEste incredibil cu câte schimbări poate veni o idee trăznită. Amanda (Cameron Diaz) și Iris (Kate Winslet) se întâlnesc pe internet și decid să facă schimb de locuințe în timpul sărbătorilor.

Una locuiește în Statele Unite și cealaltă în Anglia, acest fapt făcând totul să se schimbe radical, iar viețile lor suferă o și mai mare schimbare atunci când acestea se îndrăgostesc fiecare de câte un bărbat.

2. A Christmas Carol / O poveste de Crăciun (2009)
a_christmas_carol_2009_02

Scrooge, un bătrân bogat și foarte zgârcit merge la funerariile fostului său partener de afaceri, Jacob Marley.

La 7 ani după aceea, Scrooge rămâne același, el urăște tot ce este legat de Crăciun și de spiritul acestuia. În urma comportamentului său răutăcios și de neînțeles, în ajunul Crăciunului, Scrooge începe să aibă parte de incidente neobișnuite, încă din momentul în care intră în măreața sa casă.

El este bântuit de fantoma lui Marley, ce-și căra lanțurile grele ce simbolizau lăcomia sa de-a lungul anilor.

Îl avertizează pe vechiul său prieten că el va avea parte de aceeași soartă dacă nu se va căi, iar șansele lui sunt mari având în vedere că va urma să-l viziteze și să-l ghideze trei fantome.

3. Home Alome / Singur acasă (1990)

Home Alone, CraciunFaimosul “Singur acasă” a făcut ravagii de-a lungul anilor. Este o comedie ce prezintă peripețiile lui Kevin după ce familia sa pleacă rapid la Paris să sărbătorească Crăciunul și îl uită pe acesta acasă.

La doar 8 ani Kevin dă piept cu doi hoți care au țintit casa, intuind-o nelocuită. Acesta pune tot felul de capcane încercând să îi împiedice pe bărbați să ajungă la locul țintă.

Filmul continuă de altfel cu partea a doua și a treia, devenind și acestea preferate în rândul telespectatorilor.

4. Arthur Christmas / Marea cursă de Crăciun (2011)

Arthur, CraciunEste o comedie animată care prezintă povestea lui Arthur Christmas, nimeni altul decât fiul lui Moș Crăciun.

Un copil a fost uitat și nu va primi cadou. Acest lucru nu poate fi lăsat în urmă și nicidecum ignorat așa că este de datoria lui Arthur să salveze Crăciunul.

Acesta pornește într-o misiune, o misiune contra-timp pentru ca acest ultim cadou să ajungă acolo unde trebuie și bineînțeles până ca băiețelul să se trezească.

5. Elf / Elful (2003)

ElfPovestea lui Buddy, copilașul de la orfelinat care se strecoară în sacul cu jucării al Moșului și ajunge ca prin minune la Polul Nord, este de-a dreptul plină de aventuri.

Meseria sa este de a fi spiriduș însă aparent asta nu i se prea potrivește, el ajungând un fel de uriaș printre piticii lui Moș Crăciun.

Atunci când conștientizează că locul lui nu este în lumea spiridușilor, Buddy pleacă la New York în căutarea adevăratei familii și cu gândul sincer de a readuce sărbătoarea Crăciunului în inimile tuturor ce și-au pierdut credința în Moș.

6. Jack Frost (1998)

Jack Frost “Jack Frost” este un film din 1998 regizat de Troy Miller. Filmul prezintă povestea unui tată care moare într-un accident de mașină.

Acesta se întorcea acasă la familia sa, de Crăciun, fiind mult timp departe de cei dragi.

Dorul imens al fiului său îl readuce pe acesta ca prin minune la viață, în trupul înghețat al unui om de zăpadă.

7. The search for Santa Paws / Prietenii lui Moș Crăciun (2010)

Santa PawsMoș Crăciun și amicul său, cățelușul Paws, pleacă într-o călătorie către New York. Aceștia sunt îngrijorați că toți copiii nu mai cunosc adevăratul spirit al Crăciunului așa că vor să repare cumva asta.

Din păcate, Moșul își pierde memoria, situația revenindu-i lui Paws. Acesta este nevoit să îl salveze pe Moș și să arate în același timp lumii semnficaţia Crăciunului.

8. Miracle on 34th Street / Miracolul de pe Strada 34 (1994)

Miracolul de pe strada 34Doris Walker este directorul executiv al unui magazin numit Marcy, aflat în New York pe Strada 34. Aceasta împreună cu fiica ei nu cred deloc în spiritul Crăciunului și nu sunt deloc familiarizate cu atmosfera primitoare și călduroasă a acestei perioade.

Doris are datoria de a găsi cel mai potrivit Moș Crăciun pentru a dărui copiilor cadouri în magazin. Kriss pare potrivit pentru acest job dar în cele din urmă este el Moșul cel adevărat?

9. Blizzard (2003)

7l0galEUi2mjzylCr3c2av43XfFDupă cum și numele ne face să ne gândim, este vorba despre povestea renului fermecat, venit de la Polul Nord, renul care poate citi în sufletul copiilor, Blizzard.

Blizzard își dorește să ajute o fetiță, pe Katie, încercând din răsputeri să îi alunge tristețea pierderii unui prieten drag și încălcând astfel regulile locului de unde venise acesta.

10.Snowglobe / Globul de Crăciun (2007)

SnowglobeAngela adoră Crăciunul însă familia sa nu este nici măcar aproape de a face asta. Atunci când tristețea aproape că o doboară din cauza acestui lucru, Angela primește un glob de zăpada prin căsuța poștală.

Când îl deschide este teleportată înăuntrul acestuia, explorând cu totul și cu totul altă lume.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top