SURSA ZIARUL DE IASI
Timp liber

Cum să ai grijă de animalul tău de companie când e frig afară!

Cu siguranță suntem mulți iubitori de animale cu blană, iar majoritatea dintre noi chiar deținem unul său mai multe exemplare, reprezentanți ai câtorva specii.

Sursa Ziarul de Iasi

sursa Ziarul de Iasi

Dar oare știm cum să îngrijim corespunzător patrupedul în zilele friguroase?

Iarna pune probleme mari în ceea ce privește îngrijirea corespunzătoare a micilor blănoși.

Din păcate animalele de curte, sunt mai puțin norocoase decât cele care sunt îngrijite în interiorul locuinței.

Pentru animalele care au adăpostul afară e bine de știut că doar o pătură nu e de ajuns pentru a-i proteja de frig. Pătură este bună și ea așezată pe podea, la fel și paiele uscate care pot reţine la fel de bine căldura. Cotețul pentru un câine este ca și o casă pentru un om.

Adăpostul trebuie să fie ridicat la sol și să fie ferit de umezeală. Înălțimea acestuia trebuie să fie suficienta pentru ca animalul să poată sta în picioare, iar interiorul trebuie să-i ofere destul spațiu pentru ca patrupedul să nu stea înghesuit. Atenție însă, cotețul sa nu fie prea mare pentru că astfel se pierde căldura degajată de corpul lui!

În același timp, se recomandă ca pereții să fie acoperiți cu un material izolator pentru o mai bună protecție. Astfel, apa și frigul nu vor mai pătrunde în interiorul adăpostului.

Cușca trebuie să aibă intrarea într-o parte, nu pe centru așa cum este prevăzută in mod curent, iar poziționarea adăpostului se va face într-un loc cât mai ferit de eventuale intemperii. Nimeni nu-și dorește ca micuțul să sufere din cauza hipoptermiei sau a degerăturilor.

Nu uitați însă, puii, la fel că și animalele în vârstă au o toleranță mai mică la frig, de aceea grija pentru ei trebuie să fie una deosebită

În schimb, dacă țineți patrupedul în interiorul locuinței, se recomandă evitarea plimbărilor lungi, în favoarea unui număr mai mare de plimbări dar mai scurte ca distanță și durată de timp.

Evitați să-i tundeți foarte scurt, chiar dacă blana lor e lungă. Periați-i!

O blană pieptănată ține mai bine de cald decât una neîngrijită. Iarna blănița se usucă mult mai greu și de aceea  bine să le faceți baie mai rar, evitând în acest fel bolile sezonului rece.
Să nu uităm de hrană, ea trebuie sa fie bogată in calorii și neapărat să fie puțin călduță.

De asemenea, în petshop-uri există o varietate de ghetuțe și hăinuțe speciale pentru animalele de companie. Nu ezitați să le căutați!

Ca ultimă recomandare, dacă ghemul de blană prezintă orice formă de boală, consultați imediat  medicul veterinar și nu administrați tratament neadecvat!

Cum să ai grijă de animalul tău de companie când e frig afară!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top