Un lungmetraj românesc filmat exclusiv într-un vagon de metrou ajunge pe marile ecrane. „Cobor la prima!” Este o replică pe care o auzim zilnic, indiferent de mijlocul de transport pe care îl folosim. Regizorul Tedy Necula a ales să o facă celebră și pe marile ecrane. Astfel, din 26 octombrie, în cinematografe veți putea viziona pelicula „Coborâm la prima!”. Un film de 90 minute, a cărui acțiune plasată în dimineața  de după Colectiv,  se petrece integral într-un vagon de metrou. Metroul oprit între stații devine prilejul călătorilor de a-și îndrepta atenția către străinii din jurul lor. Călătorii ridică privirea din pământ și observă lumea nealterată. Nepăsarea ia forma grijii și înțelegerii pentru ceilalți. Când trenul ajunge în stație, aceștia sunt cu totul schimbați, după cum declară și regizorul.

„Suntem străini până când ceva ne aduce împreună. Dacă ne deschidem, observăm că avem ce împartăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese schimbat, în felul său. Suntem unii lângă alții în lume, așa cum suntem și într-un vagon de metrou. Preconcepțiile cad atunci când ne dăm voie să vedem dincolo de aparențe. Personajele din metrou au povești de viață diverse, completând parcă destinele celorlalți. Un preot ascuns, un pușcăriaș proaspăt eliberat, o asistentă medicală, o tânără însarcinată, trei studenți, un cuplu de bătrâni, o pereche de părinți îndurerați de dispariția fiului lor, trei tipi gălagioși, un dansator gay și vreo două moldovence. Ce iese când descoperim poveștile celor pe lângă care trecem zi de zi?”, spune Tedy Necula, portivit șitirileprotv.ro

 

 

 

 

Metroul – platou de filmare

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top